← Na předchozí stranu

4 AI rozšíření pro Google Chrome, která vám usnadní práci

28. dubna2 min čtení

Chrome od Googlu patří mezi nejpopulárnější internetové prohlížeče a již několik let neochvějně dominuje trhu. Chrome válcuje konkurenci zejména rychlým načítáním webových stránek, stabilitou, bezpečností, přehledností, pohodlnou synchronizací a bohatou nabídkou rozšíření. A právě o těch bude dneska řeč! Pojďte se mrknout na pár zajímavých rozšíření, které z vašeho Chromu udělají nadupaný nástroj plný AI vychytávek.  

ChatGPT for Google 

Když je řeč o AI toolech, tak samozřejmě nemůžeme opomenout jeden nástroj, který vládne všem – ChatGPT! Chcete odpovědi ChatGPT související s výsledky vyhledávání? Není nic snazšího než si nainstalovat ChatGPT for Google. Rozšíření podporuje všechny populární vyhledávací enginy, jako jsou Google, Bing, DuckDuckGo a další. Jak to funguje? Nainstalujete plugin a vedle výsledků vyhledávání se vám v Chromu objeví chatovací okno, kde budete moci hned zahájit konverzaci s ChatGPT. Velice návyková záležitost!  

Readme 

Readme TTS je efektivní text-to-speech řešení. Díky jeho pokročilým funkcím převodu textu na řeč můžete poslouchat články, blogy a další psaný obsah jedním kliknutím. Readme nabízí také funkci Summary a pomocí ChatGPT vám shrne a přednese libovolný text. Toto rozšíření používá pokročilé algoritmy zpracování přirozeného jazyka k analýze obsahu stránky a generování stručného shrnutí jejich hlavních bodů. Pokud třeba cestujete, potřebujete paralelně pracovat na něčem jiném, nebo se vám nechce číst článek na displeji telefonu, tak je Readme užitečný pomocník. 

LongShot AI 

Další tool, který využívá jazykový model GPT-4, je určen pro pokročilou práci s textem. Tento nástroj vám pomůže přepisovat delší texty z webu prostřednictvím jednoduchého rozhraní, sumarizovat text, rozšiřovat text, měnit jeho tón… Zkrátka super nástroj pro copywritery a obsahové specialisty. Jedinou „vadou na kráse“ je, že (zatím) není k dispozici verze, která by vracela výsledky v českém jazyce. 

TinEye Reverse Image Search 

Potřebujete najít původ konkrétního obrázku, zjistit, jaké jsou licenční podmínky jeho používání, nebo jej chcete ve vyšším rozlišení? Zkuste TinEye, mocný nástroj pro reverzní vyhledávání obrázků. Vyhledávání pomocí TinEye je soukromé a bezpečné; váš vyhledaný obrázek se nikdy neukládá. A jak to funguje? Stačí nainstalovat rozšíření a následně kliknout pravým tlačítkem myši na libovolný webový obrázek a z kontextové nabídky vybrat možnost „Search image on TinEye“ a během pár okamžiků máte výsledky.  

Další zajímavá rozšíření pro Chrome, která stojí za pozornost: CommenTron, Seamless.ai. 

← Na předchozí stranu

Novinky v Microsoft 365 aneb čekání na Copilota
Webináře

Novinky v Microsoft 365 aneb čekání na Copilota

Dlouho očekávané novinky v Microsoft 365 představil Petr Macek na rovněž dlouho očekávaném webináři…

Číst více
12. října 4 min čtení
AI nástroje, o kterých jste možná ještě neslyšeli
Produktivita Inovace

AI nástroje, o kterých jste možná ještě neslyšeli

O aplikaci ChatGPT jste už určitě slyšeli, dost možná jste si ji zkusili a třeba ji i běžně…

Číst více
17. února 3 min čtení
10 životně důležitých aplikací pro manažery
Produktivita

10 životně důležitých aplikací pro manažery

„Nestíhám.” „Nezvládám to.” „Na to nemám čas.” Tyto a jim podobné fráze se ve slovníku českých…

Číst více
18. června 1 min čtení