← Na předchozí stranu

7 tipů, jak využít váš kalendář naplno

13. září3 min čtení

digitální kalendář

Základní rada zní: Zkuste si každý den i týden předem naplánovat. Za nás ideálně online nebo v nějaké aplikaci. Diář je sice lety vyzkoušený pomocník, ale má i své mouchy. Bez psacích potřeb to nejde, často zůstane ležet někde zapomenutý na stole a především vyžaduje vaši neustálou kontrolu, protože sám na důležité termíny neupozorní...

 

Nastal proto čas začít s online kalendářem a my v Digiskills.cz jsme pro vás připravili sérii 7 tipů, jak ho využívat opravdu na 100 % a usnadnit si tak svůj pracovní i osobní život.

 

#1 Každá informace hraje roli

Při zadávání schůzek do kalendáře se snažte vyplnit co nejvíce informací. Účastníkům se bude hodit například přesná adresa, odkaz na online místnost, přehled agendy nebo odkaz na dokumenty nezbytné pro efektivní práci při setkání.

 

#2 Šetřete čas sobě i kolegům

Nasdílejte svůj pracovní kalendář kolegům. Ať vidí, jak moc jste přes den vytížení. Nebudou vás pak zbytečně vyrušovat v nevhodnou chvíli a naplánují si s vámi schůzku ve chvíli, kdy skutečně máte čas.

 

#3 Bez lidí není schůzka

Největší chybou je vytvářet schůzky jen pro sebe. Výsledkem pak jsou duplicitní události u vás a vašich kolegů. Nejen, že si do svých kalendářů můžete poznamenat jiné podrobnosti k setkání, ale v případě jakýchkoliv změn například ohledně času nebo místa konání, pak nastává kámen úrazu. Mrkněte na video. 

 

Jak a proč zvát lidi na událost?

Zajímají vás další krátké videotipy? Mrkněte na Digiskills.cz, registrace je zdarma.

 

#4 Čas na úkoly

V kalendáři si vyblokujte čas pro práci na vašich úkolech. Potřebujete něco nutně dokončit, ale neustále vás někdo vyrušuje a vy se na to nemůžete pořádně soustředit? Zadejte si úkol jako událost do kalendáře. Kolegové tak budou vědět, že jste zaneprázdněni a nebudou vás rušit s banalitami.

 

#DIGITIP: Kalendář není To-Do list. Slouží spíše pro plánování delších úkolových bloků než krátkých úkolů na pár minut. Více o úkolech najdete v našem videokurzu Úkoly a jejich problematika. Pro zhlédnutí je potřeba se zaregistrovat na Digiskills.cz

 

#5 Rychlá domluva

Než strávit drahocenný čas zdlouhavým domlouváním schůzky po e-mailech, smskách, zprávách v chatu nebo telefonních hovorech, vyzkoušejte jeden z těchto tipů, jak se co nejrychleji domluvit.

  1. Poslat e-mail s několika termíny, ze kterých si příjemce vybere ten nejvhodnější.
  2. Nasdílet svůj kalendář, kde si sám vybere volný termín.
  3. Využít blok schůzek v Gmailu nebo pomocníka plánování v Outlook.
  4. Využít speciální služby pro efektivní sjednání schůzky: Calendly, YouCanBook.me nebo Doodle.

 

#6 Zprostředkování videohovoru

Po vytvoření schůzky a pozvání účastníků se vám automaticky vytvoří odkaz, kde se v plánovaný čas spojíte. Například Google kalendář je propojený s Hangout a Meets a Outlook zase se Skype a Teams. Uskutečnit videohovor je tak jednodušší než kdy dřív.

 

#DIGITIP: Cítíte se nervózní před videohovorem? Není nic snazšího než se na něj důkladně připravit. S tím vám pomůžeme v našem videokurzu Příprava a organizace videohovoru.

 

#7 Více kalendářů, větší přehled

Někdy je těch pracovních i osobních povinnosti moc. Začínáte se ve svém kalendáři ztrácet? Je nejvyšší čas vytvořit si jich hned několik. Jeden jen na schůzky s klienty, týmové porady a úkoly, druhý na soukromé aktivity a další třeba na sport a tréninky. Pro lepší orientaci si každý barevně odlište.

 

Chcete získat další skvělé tipy, jak zvýšit vaši produktivitu práce? Podívejte se na naše krátké videokurzy a získejte digitální vychytávky pro každý den!

 

 REGISTRACE ZDARMA

← Na předchozí stranu

10 důvodů pro digitální transformaci
Produktivita

10 důvodů pro digitální transformaci

Kolik důvodů potřebujete k přesvědčení o něčem, co je zjevné? Více než 10 jich nemáme, o to jsou…

Číst více
6. srpna 5 min čtení
Copilot v akci aneb zkušební let AI od Microsoftu
Webináře

Copilot v akci aneb zkušební let AI od Microsoftu

Vladimír Hruban z Microsoftu a náš kolega Tomáš Doležal se pustili do Copilota a rozebrali ho ze…

Číst více
7. prosince 3 min čtení
Digital mindset aneb Veškerá snaha o digitalizaci bude k ničemu, když nezměníte své myšlení
Produktivita

Digital mindset aneb Veškerá snaha o digitalizaci bude k ničemu, když nezměníte své myšlení

Jaký je váš postoj k tématu digitalizace? Jste digioptimista, nebo naopak digiskeptik? Je sklenice…

Číst více
15. března 9 min čtení