← Na předchozí stranu

AI nástroje, o kterých jste možná ještě neslyšeli

17. února3 min čtení

O aplikaci ChatGPT jste už určitě slyšeli, dost možná jste si ji zkusili a třeba ji i běžně používáte. Stejně tak DALL-E 2, nástroj využívající AI pro generování obrázků, vaší pozornosti určitě neunikl. Výčet užitečných AI nástrojů je ale daleko rozmanitější – pojďte se podívat na několik toolů, které možná neznáte, ale rozhodně stojí za to je prozkoumat! 

Stockimg.ai 

Potřebujete logo, přebal ke knize, plakát, ilustraci nebo návrh webového rozhraní? Zkrátka potřebujete grafického designéra, který bude okamžitě po ruce, bude rychle reagovat na změny a bude vám ochotně předkládat další a další návrhy? Potřebujete umělou inteligenci a Stockimg.ai! Jednoduché ovládání a naprosto úžasné a profesionální výstupy. Nástroj je k vyzkoušení zdarma. 

 

Papercup.com 

AI nejen píše, maluje, kreslí, edituje fotky, ale i mluví! Pokud vytváříte videoobsah, Papercup.com vás nadchne! Jde totiž o systém umělé inteligence, který prostřednictvím opravdu přesvědčivých syntetických hlasů nadabuje vaše video. Tato platforma umožňuje rychlejší zpracování za zlomek nákladů tradičního dabingu, přičemž k dispozici je i tým překladatelů kontrolujících každé slovo. Pokud chcete parádní a profesionálně znějící videa v angličtině, zkuste Papercup. 

 

Perplexity.ai 

Všichni velcí hráči v oblasti internetového vyhledávání „tuní“ své produkty pomocí AI. Vy můžete vyhledávat inteligentně prostřednictvím Peplexity klidně hned. Jde o nástroj, který chce podle tvůrců zlepšit způsob, jakým lidé objevují a sdílejí informace. Zadáte dotaz, Perplexity vám vrátí nejlepší výsledek i s přehledně seřazenými zdroji. Minimalistický design vrací vyhledávání do dob před placenými příspěvky, nákupy a dalším nánosem, kterým se musíte obvykle prokousat, než dojdete k požadovanému výsledku. Zkrátka Perplexity vážně vyhledává místo toho, aby prodával. 

ClipDrop.co 

Potřebujete upravovat fotky jako profík? ClipDrop je kombinací několika aplikací, nástrojů a AI, které vám to usnadní do takové míry, že na svého nového kreativního asistenta nedáte už dopustit. Žádné „photoshopování“ a složitá práce s vrstvami a podobně – ClipDrop umožňuje základní i pokročilé grafické úpravy, jako jsou odstranění pozadí, změna nasvícení, upscaling nebo vymazání textu z obrázku během pár kliknutí. V základní verzi je zdarma, plné předplatné vyjde na 124 korun měsíčně (což je pořád levnější než základní úroveň Creative Cloudu od Adobe). 

Rationale.jina.ai 

Ještě jste se nerozhodli, který AI tool budete využívat? Třeba vám to usnadní Rationale, AI asistent, který pomáhá v boji s rozhodovací paralýzou. Jednoduše zadáte možnosti, mezi kterými se rozhodujete, a nejnovější algoritmy GPT v kombinaci s kontextovým učením vám „vyplivnou“ seznam výhod a nevýhod, vygenerují SWOT analýzu, provedou multikriteriální analýzu nebo kauzální analýzu zvažující vaše možnosti – zkrátka naservírují vám veškeré podklady pro to, abyste každé dilema rychle rozsekli. 



Chcete na téma AI inspirativní webinář k vám do firmy?

Ozvěte se nám

← Na předchozí stranu

Vizuální storytelling jako řešení (nejen) nudných prezentací
Produktivita

Vizuální storytelling jako řešení (nejen) nudných prezentací

Vizuální vjemy na nás dnes působí ze všech stran, na sociálních sítích, při komunikaci za pomoci…

Číst více
2. srpna 2 min čtení
4 návyky, které vám zajistí více času
Produktivita

4 návyky, které vám zajistí více času

Pokud jste jako většina lidí, je pro vás time management stále nerozlousknutým oříškem. Někdo s…

Číst více
11. července 5 min čtení
5 kroků, jak vytvořit a pěstovat digitální kulturu
Produktivita

5 kroků, jak vytvořit a pěstovat digitální kulturu

Nelze popřít, že digitál zásadním způsobem proměňuje obchodní systémy, technologie, vztahy se…

Číst více
31. srpna 7 min čtení