← Na předchozí stranu

Digitální akademie za hubičku. 82 % vám proplatí „pracák“

29. března5 min čtení

Dobře víme, že pro mnoho lidí může být finančně náročné absolvovat kvalitní kurzy, které jsou nezbytné pro zlepšení jejich digitálních dovedností a tím související kariérní posun. Ve spolupráci s Úřadem práce proto nabízíme své dva top kurzy jako součást programu MPSV Jsem v kurzu, přičemž 82 % ceny obou kurzů Úřad práce dotuje, aby měl každý příležitost vzdělávat se, posouvat a prosadit v moderním pracovním prostředí. Co pro vás máme, jak můžete začít a co k tomu potřebujete? 

365 Heroes – Digitální akademie 

Microsoft 365 je etalonem kancelářské práce v mnoha firmách a organizacích po celém světě. Pro maximální využití Microsoft 365 je důležité znát klíčové aplikace, jako jsou Word, Excel, PowerPoint, Teams a umět je správně používat. Během dvou měsíců vám poskytneme základy i pokročilé tipy pro efektivní práci napříč aplikacemi Microsoft 365. Náš kurz je ideální nejen pro začátečníky, ale i pro ty, kteří chtějí rozšířit své stávající znalosti a stát se digitálními ambasadory a pomáhat budovat produktivnější a lépe fungující tým v jakékoliv organizaci. 

Cena kurzu je 3 442 korun (bez dotace 19 118 korun). 

Automatizace v Power Automate – Digitální akademie 

Power Automate je jeden z nejpopulárnějších nástrojů pro automatizaci procesů, který vám umožní propojovat aplikace a automatizovat rutinní úkoly, čímž vám ušetří spoustu času a energie. Ukážeme vám, co všechno lze automatizovat, jak můžete propojovat aplikace a stavět tzv. FLOWS. Získáte inspiraci i tipy pro praxi a řešení problémů. Nejsou potřeba žádné předchozí zkušenosti, provedeme vás základy a ukážeme, jak se s Power Automate osvobodíte od rutinních úkonů. 

Cena kurzu je 3 877 korun (bez dotace 21 538 korun). 

Co budete potřebovat a jak to bude probíhat? 

  • Termíny nejbližších kurzů najdete na webu ÚP: 365 Heroes – Digitální akademie, Automatizace v Power Automate – Digitální akademie, kapacita je omezená. 
  • Zúčastnit se mohou uchazeči o práci, ale i ti, kteří chtějí změnit stávající zaměstnání, nebo se posunout na jinou pozici, podnikatelé, studenti nebo rodiče na rodičovské dovolené. Kurzy jsou otevřeny všem.
  • Pozor, není nutné být zaevidován na ÚP jako žadatel a ani si nemusíte zaměstnání aktuálně hledat. Pokud máte zájem o kurzy z programu Jsem v kurzu a nejste momentálně uchazeč o zaměstnání (nezaměstnaný) v evidenci ÚP, stáváte se tzv. zájemcem a tento status vyplníte i při registraci do kurzu.
  • Pro přihlášení je zapotřebí datová schránka, nebo Identita občana. 
  • Po přijetí online přihlášky ji pečlivě zkontrolujeme, zda splňujete všechny podmínky pro účast na kurzu. Pokud budou veškeré náležitosti v pořádku, vystavíme vám zálohovou fakturu na 18 % z celkové ceny kurzu, kterou zaplatíte před zahájením kurzu (za kurz platíte nám).
  • Po ukončení kurzu vystavíme konečnou fakturu a pokud kurz úspěšně absolvujete, najdete na portálu MPSV také osvědčení dokládající vaše nové dovednosti. Dokončení kurzu je hlavním předpokladem k tomu, aby MPSV proplatilo zbývající částku.

Proč do toho jít

Pokud máte zájem absolvovat špičkové vzdělávací programy 365 Heroes a Automatizace v Power Automate, které vás posunou v oblasti digitálních kompetencí, a navíc vám je z více než 80 % pokryje ÚP, máte jedinečnou možnost. Úřad práce může přispět na váš kurz, i když nejste zaevidován na úřadu práce jako uchazeč o zaměstnání, takže neváhejte, ať už děláte (nebo neděláte) cokoliv. Tak co na to říkáte? Podle nás je ideální čas naučit se něco nového a užitečného!

 

FAQ

Můžu se na kurz přihlásit i jako OSVČ nebo student? 

Nabídka kurzů je dostupná komukoliv, kdo má zájem se vzdělávat, aby zlepšil své postavení na trhu práce. Můžete pracovat, podnikat, studovat, hledat práci, nebo být na rodičovské dovolené. Stačí, když si vyberete kurz a vyplníte do přihlášky vše potřebné. Úřad práce vám na kurz zcela nebo částečně přispěje. U každého kurzu vidíte, kolik z částky hradíte vy a kolik přispívá ÚP. Podmínky pro přihlášení a proplacení kurzu najdete zde. (zdroj: MPSV)  


Jak probíhá přihlášení? Komu platím za účast na kurzu?
 

  • Vyberete si z nabídky kurz, ke kterému se můžete přihlásit online prostřednictvím své osobní datové schránky nebo Identity občana. 
  • Po přijetí online přihlášky ji pečlivě zkontrolujeme, zda splňujete všechny podmínky pro účast na kurzu. Poté přihlášku schválíme a odešleme ke zpracování Úřadu práce. 
  • Jakmile Úřad práce potvrdí přihlášku, najdete ve svém účtu na portálu MPSV potvrzení s detaily o úhradě ze strany Úřadu práce. 
  • Vystavíme vám zálohovou fakturu na 18 % z celkové ceny kurzu, kterou zaplatíte před zahájením kurzu. Za kurz tedy platíte nám. 
  • Po ukončení kurzu vystavíme konečnou fakturu a pokud úspěšně kurz dokončíte, najdete na portálu MPSV také osvědčení o absolvování kurzu. 
  • V případě, že splníte všechny podmínky uvedené v potvrzení o úhradě, Úřad práce uhradí příspěvek až do výše 50 tisíc Kč za tři roky. Pokud nesplníte podmínky, fakturu uhradíte v plné výši. 


Je tato iniciativa určená i pro firmy?
 

MPSV připravuje variantu pro firmy, která bude startovat na podzim. 


Jaký je rozdíl mezi zájemcem a žadatelem o kurz?
 

Pokud projevíte zájem o kurz, náleží vám statut zájemce, žadatelem se stáváte ve chvíli, kdy si oficiálně podáte přihlášku k účasti na konkrétním kurzu. 

Kde najdu další informace a na koho se mám obrátit, pokud něčemu nerozumím? 

Doporučujeme pročíst si Často kladené otázky na portálu MPSV, kde najdete rovněž kontakty na lidi z ÚP, kteří vám zodpoví vaše dotazy, abyste se mohli bez problémů přihlásit.

← Na předchozí stranu

4 AI rozšíření pro Google Chrome, která vám usnadní práci
Produktivita

4 AI rozšíření pro Google Chrome, která vám usnadní práci

Chrome od Googlu patří mezi nejpopulárnější internetové prohlížeče a již několik let neochvějně…

Číst více
28. dubna 2 min čtení
Digitální snídaně
Buzzwords

Digitální snídaně

Digitální snídaně je příjemné posezení při zdravém jídle okořeněné směsí know-how od expertů na…

Číst více
21. srpna 1 min čtení
Dlouho očekávaná funkce Breakout Rooms v Microsoft Teams. Jak ji použít v praxi?
Inovace

Dlouho očekávaná funkce Breakout Rooms v Microsoft Teams. Jak ji použít v praxi?

Představte si situaci, kdy máte v práci online poradu například v 30 lidech. Nebo jako učitel máte…

Číst více
26. ledna 3 min čtení