← Na předchozí stranu

Firemní kultura se těžko popisuje. Ta se prostě musí žít!

6. května3 min čtení

Všechna pravidla mají však jedno společné - chceme se do práce těšit, chceme pracovat společně, ale mít i prostor pro vlastní tvorbu a kreativu a chceme mít prostor i pro své osobní věci.  

Volná pracovní doba, plné přizpůsobení na práci odkudkoliv, prostor na vlastní projekty, přátelská firemní kultura, možnost seberealizace, týmovost, možnost se vzdělávat a posouvat ve své kariéře. Toto všechno u nás nejsou jen prázdná slova. A abyste si pod nimi něco představili, rozhodli jsme se nechat vás nakouknout pod pokličku a místo obecných frází uvést pár příkladů, jak to u nás funguje v praxi. 

 

Radim vede několikačlenný tým, svým lidem dává velkou volnost v tom, jak si práci zorganizují, kdy na kterých úkolech pracují, důležité je, že jsou věci hotové. Aktuálně řeší třeba hned 3 situace, ve kterých by nejeden vedoucí zaváhal – Šárku, Katku a Lukyho.  

 

Šárku letos skolila poměrně silná alergie – v kombinaci s dalšími komplikacemi. Není sice na márách, ale řeší nějaké doktory, testy, kontroly, což je časově náročné. Sama si managuje svůj kalendář, zodpovídá za meetingy i hromadné schůzky, zbytek úkolů řeší asynchronně pomocí Teams chatů, projektových týmů, sdílených nástěnek v Miru. S Radimem ladí priority a deadliny na pravidelných stand-upech. Všichni ví, na čem jsou a výsledek jednoduše funguje.  

Prostě nastalo pro Šárku těžší období, ale naše hodnoty, oboustranná flexibilita a naši kolegové jí pomáhají se s tím srovnat, abychom zároveň fungovali jako tým 

 

Katka bude nastupovat full remote. Jsme v ale už nyní v čilém  kontaktu vlastně si píšeme každý týden. V Digiskills máme pevnou kostru nástupu a ostatní přizpůsobujeme každému nováčkovi. Katka má už nyní připravenou online onboardingovou akademii, kde se dozví, jak fungují naše interní pravidla, kde najde důležité materiály a jaké aplikace používáme. Zároveň zde ale najde i záznamy našich dřívějších porad, videa, kde se jí představují kolegové, i své první úkoly na zkušebku.  

Zveme ji postupně na naše meetingy, pokud jí zapadnou do kalendáře a když nám to vyjde, potkáme se na kafe nebo nějaký ten dortík. 

 

Luky by se chtěl věnovat víc své velké vášni, muzice. A protože Digiskills má rád a táhne tu jeden větší projekt, domluvili jsme se, že přejde na částečný úvazek. Sladili jsme se na jeho prioritách, nutných schůzkách a na čem bude pracovat v mezičase. Podle jeho statusu v Teams (mimochodem používáte tuhle skvělou vychytávku taky?) všichni víme, kdy je na příjmu. Anebo řešíme projekty asynchronně podobně jako se Šárkou. Radim Lukyho maximálně podpořil v jeho snu a my všichni v Digiskills mu držíme palce, aby mu to vyšlo.  

 

Pro nás „TÝM“ neznamená jen čtyři stěny kanceláře a frontu u kávovaru. Pro nás jde hlavně o to, aby se všem pracovalo pohodlně a samostatně. Snažíme se maximálně skloubit soukromí a pracovní život tak, abychom neřešili zbytečnosti a nestresovali se tam, kde to není nutné. Pomáhají nám v tom technologie, které si ohýbáme, jak je potřeba, ale především to všechno stojí na lidem. Jsme rádi za všechny digiskillsáky a těšíme se na ty budoucí! 

 

Naše know how si přitom nenecháváme pro sebe! Naučíme i vaši firmu používat technologie efektivně, týmově, odkudkoliv. Pomůžeme vám s týmovými dohodami, abyste si stanovili vlastní pravidla a pomůžeme vašim kolegům, aby se v tom všem neztratili. Podívejte se na naše programy nebo nám rovnou napište - podpora@digiskills.cz

 

← Na předchozí stranu

7 tipů, jak využít váš kalendář naplno
Produktivita

7 tipů, jak využít váš kalendář naplno

Prázdniny skončily, děti usedly do školní lavic a my se z dovolených pomalu vracíme do pracovního…

Číst více
13. září 3 min čtení
Novinky v Microsoft 365 aneb čekání na Copilota
Webináře

Novinky v Microsoft 365 aneb čekání na Copilota

Dlouho očekávané novinky v Microsoft 365 představil Petr Macek na rovněž dlouho očekávaném webináři…

Číst více
12. října 4 min čtení
Digitální bezpečnost není jen o phishingu
Produktivita

Digitální bezpečnost není jen o phishingu

Znáte základní pravidla bezpečného pohybu v digitálním světě? Nejdřív jsme si pro vás připravili…

Číst více
14. března 2 min čtení