← Na předchozí stranu

Jak nastavit vlastní pozadí během schůzky v Microsoft Teams?

2 min čtení

Tento článek obsahoval zastaralé informace, proto jsme ho pro vás aktualizovali:

PŘEJÍT NA AKTUALIZOVANÝ ČLÁNEK


Microsoft Teams nabízí už delší dobu funkci, která umí rozostřit pozadí za vámi během online schůzky. Po vzoru Zoomu se však Teams naučily další novinku – nahradit pozadí během videohovoru. V tomto článku vám ukážeme, jak změnit pozadí na vlastní obrázek.

Funkce rozmazání pozadí během online schůzky

Pokud používáte Microsoft Teams na denní bázi, nejspíše jste již na tlačítko pro rozmazání narazili. Nikdy jste jej ale nepoužili a ptáte se, k čemu je dobré? My vždycky na školeních říkáme, že když doma pracujete na homeoffice, potřebujete se spojit se svými kolegy či klientem, a nechce se vám uklízet, toto je správné řešení. Stisknete jedno tlačítko, pozadí za vámi se rozmaže a vy se můžete nerušeně pustit do hovoru. Výborně to funguje i při hovorech s rušným pozadí (venku, v kavárně apod.).

#DIGITIP: Pracujete v Teams a nevíte kudy kam? Na našem portále Digiskills.cz najdete největší knihovnu videonávodů na Office 365 v České republice. Poradíme vám, jak na to. Registrace je zdarma

Microsoft nyní tuto funkci rozšířil a po vzoru Zoomu ji doplnil o možnost nahrazení pozadí během videohovoru. To v praxi znamená, že během videohovoru jste promítání jen vy a pozadí za vámi je zcela nahrazeno. Standardně máte k dispozici několik obrázků, které pro vás Microsoft připravil. Jak funkci aktivovat?

Během hovoru stačí kliknout na ikonu tří teček (...) a vybrat Zobrazit efekty pozadí. V panelu napravo lze zvolit příslušný obrázek a spustit jej volbou Použít a zapnout video.

Jak přidat vlastní pozadí během hovoru do Microsoft Teams?

Od června 2020 už to jde snadno a rychle. Dříve jsme vám u nás psali o návodu, kde jste museli složitě obrázek nahrávat do složky, odkud si pozadí načítá aplikace Teams. Dnes už ale můžete úplně jednoduše nahrát vlastní obrázek, klidně i přímo během videohovoru. 
 
Postup je téměř stejný jako při vybíraní přednastavených obrázků. Během hovoru stačí kliknout na ikonu tří teček (...) a vybrat Zobrazit efekty pozadí. Následně klikněte na Přidat nové, vyberte obrázek ve vašem počítači. Ten se nahraje do galerie (na poslední místo), pak už na něj jen stačí kliknout a dát Použít a zapnout video.
 
Vlastní obrázek v Microsoft Teams | Digiskills.cz
 
#DIGITIP: Chcete změnu pozadí vyzkoušet, ale nechce se vám to testovat během pracovního videohovoru? Nebojte, můžete to otestovat i bez svědků. Stačí v Kalendáři v Microsoft Teams kliknout na Sejít se hned a uspořádat si schůzku sám se sebou. Pak můžete testovat pozadí a nikdo vás při tom nebude rušit. :)
 

Tak odkud se díky změně pozadí v Teams připojíte na vaši další online schůzku?

My v Digiskills jsme to vzali po svém. :-)
 
Změna pozadí v Teams
 

Zajímají vás další tipy a návody na Microsoft Teams a Office 365? Zaregistrujte se na náš videoportál Digiskills.cz a objevte, co všechno tyto nástroje nabízí. 

REGISTRACE ZDARMA

← Na předchozí stranu

5 skvělých lokalit, kam vyrazit na remote office
Produktivita

5 skvělých lokalit, kam vyrazit na remote office

S blížícím se létem se po téměř roce znovu otevírá šance pohodlně vycestovat. Přemýšleli jste o tom…

Číst více
18. června 5 min čtení
Jak pracuje Jozef Képesi, spoluzakladatel a technický ředitel Kiwi.com
Rozhovor

Jak pracuje Jozef Képesi, spoluzakladatel a technický ředitel Kiwi.com

Nikdy jste nebyli na romány? Našli jsme vaši spřízněnou duši. Jozef Képesi, CTO jedné z nejrychleji…

Číst více
28. února 1 min čtení
Microsoft Loop: Opravdová spolupráce v reálném čase
Produktivita

Microsoft Loop: Opravdová spolupráce v reálném čase

Dlouho chyběl nástroj, který by dokázal provázat důležité aplikace a umožnil pohodlnou spolupráci v…

Číst více
15. září 3 min čtení