← Na předchozí stranu

Jak nastavit vlastní pozadí v Microsoft Teams, Zoom a Google Meet?

27. května6 min čtení

Rychlá navigace:

 

Poradíme, jak se zničehonic ocitnout mezi hvězdami, na pláži, u horského hřbetu či v jiné kanceláři. A nebo jak si vytvořit a nastavit úplně vlastní pozadí. Vše vysvětlíme krok za krokem v nejčastěji používaných aplikacích, tedy Microsoft Teams, Zoom a Google Meet. A pokud náhodou používáte jinou, nemusíte zoufat - je velmi pravděpodobné, že touto neocenitelnou funkcí disponuje také a její nastavení bude velmi podobné.

Nejlepší pozadí hovoru pro každou příležitost

Nejprve se zamyslete nad tím, zda chcete pozadí za svými zády pouze rozmazat, nebo jestli použijete opravdové virtuální pozadí. To přitom může mít mnoho podob: Od fotky hor až po virtuální kancelář s logem vaší společnosti. Některá se hodí na online výuku, jiná pro schůzku s investory - vybírejte proto s rozvahou.

Jak změnit pozadí při schůzce v MS Teams?

#DIGITIP: Online schůzky se staly doslova koloritem dnešní doby. Stejně jako u všeho, co děláte na internetu, je ale třeba nezapomínat na zachování své osobní zóny. Pokud vás zajímá, jak na to, mrkněte na náš kurz zaměřený na online bezpečnost a soukromí.
 

Rychlé řešení: Rozmazání pozadí při videohovoru

Když pracujete na homeoffice nebo remote office, potřebujete se spojit se svými kolegy či klientem, a zrovna nestíháte uklízet, rozmazání pozadí hovoru je nejrychlejší a nejefektivnější řešení. Tlačítko pro rozmazání výborně funguje také při většině meetingů s rušným pozadím (venku na lavičce, v kavárně apod.).

Tradiční řešení: Využití předpřipravených pozadí

Každá aplikace pro videohovory nabízí několik přednahraných fotografií, které můžete využít jako pozadí. Obvykle jde o fotky moře, oblohy či hor, jejichž cílem je příliš nerušit, ale ani nezaujmout. Tohle pozadí se hodí pro běžné hovory, například s kolegy ve firmě. Aplikace promítá pouze vás a veškeré pozadí (pokoj, zeď, …) je nahrazeno obrázkem. Protože je ale nabídka fotek v každém z programů omezená, může se snadno stát, že budete mít stejné pozadí jako další kolegové “na drátě” a hovor nebude působit úplně přirozeně.

Elegantní řešení: Vlastní fotografie

Právě proto se přímo nabízí možnost nahrát do konferenčních aplikací vlastní fotku. Vybírejte ale pečlivě! Ideální je, aby fotografie měla dostatečné rozlišení (minimálně 2 Mpx), nebyli na ní přítomni žádní lidé, nebyla plná rušivých elementů, zbytečně světlá či tmavá. Pokud nahrajete fotku z vlastní nedávné dovolené či výletu, může jít o skvělý icebreaker na začátek náročného meetingu. Vyzkoušejte a uvidíte.

Řešení pro opravdové hvězdy: Virtuální kancelář

U posledního řešení zpozorní opravdoví digitální mistři: Kolegy i obchodní partnery totiž můžete zaujmout doslova “vymazlenou” virtuální kanceláří. Jak na to? Buď využijete některý z mnoha online nástrojů, ve kterých do připravené fotky luxusní kanceláře doplníte logo své společnosti. A nebo si vše pěkně kutilsky po česku uděláte sami. Stačí si otevřít fotobanku volně použitelných obrázků pěkných kanceláří a v libovolném grafickém programu doplnit (třeba na zeď či obrazovku) logo s transparentním pozadím. Jak vypadá výsledek takového snažení v případě DigiSkills, si můžete prohlédnout na přiložené fotce. Virtuální pozadí si poté normálně uložíte jako obrázek a poté jej do aplikací Teams, Zoom či Meet snadno nahrajete dle návodu níže.

Pozadí s vlastním logem - Digiskills

#DIGITIP: Pracujete v Teams a nevíte kudy kam? Na Digiskills.cz najdete největší knihovnu videonávodů na Office 365 v České republice. Poradíme vám, jak na to. Registrace je zdarma.
 

Jak přidat vlastní pozadí do Microsoft Teams?

Jak přidat vlastní pozadí v Microsoft Teams?

Pokud v gifu nenajdete co potřebujete, využijte odkaz na video: http://bit.ly/Pozadí_Microsoft_Teams

V Microsoft Teams klikněte na volbu Filtry pozadí (před zahájením hovoru), nebo Použít efekty pozadí (po zahájení hovoru a kliknutí na ikonu tří teček). Následně se v pravém horním rohu zobrazí vaše možnosti: Buďto zvolte Rozostření, nebo si vyberte si některou z nabízených fotek. Máte-li vlastní pozadí do Teams, nahrajete ho jednoduše volbou Přidat nové. Pozor, nahrané obrázky se automaticky řadí až úplně dolů pod všechny ostatní. A je to, vzhůru na schůzku! 

#DIGITIP: Chcete změnu pozadí vyzkoušet, ale nechce se vám to testovat během pracovního videohovoru? Nebojte, můžete to otestovat i bez svědků. Stačí v Kalendáři v Microsoft Teams kliknout na Sejít se hned a uspořádat si schůzku sám se sebou. Pak můžete testovat pozadí a nikdo vás při tom nebude rušit :)
 

Jak přidat vlastní pozadí do aplikace Zoom?

Jak změnit pozadí schůzky v Zoom?

Pokud v malém gifu nenajdete co potřebujete, využijte odkaz na video: http://bit.ly/Pozadí_Zoom

Aplikace Zoom se stala kometou aktuální pandemie i proto, že nabídla široké možnosti přizpůsobení vlastního pozadí. To si můžete nastavit už před hovorem kliknutím na ozubené kolo a volbou záložky Background & Filters. Do stejného nastavení se můžete dostat i přímo během hovoru, a to kliknutím na malou šipku u tlačítka Stop video a volbou Choose Virtual Background. Oblíbené rozmazání obrazovky se skrývá pod anglickým názvem Blur, na výběr je také několik předpřipravených pozadí i filtrů obrazu. Svůj vlastní obrázek nahrajete kliknutím na tlačítko ve tvaru plus následovaným volbou Add Image

Jak přidat vlastní pozadí v Google Meet?

Jak změnit pozadí schůzky v Google Meet?

Pokud v malém gifu nenajdete co potřebujete, využijte odkaz na video: http://bit.ly/Pozadí_Google_Meet

Pokud ve své organizaci využíváte oblíbené cloudové nástroje G Suite, určitě dobře znáte Google Meet. I v něm si můžete pozadí schůzky nastavit a zkontrolovat ještě před začátkem: Stačí kliknout na ikonku Změnit pozadí s postavou před pruhovaným pozadím v pravém dolním rohu obrazu. Po zahájení hovoru se do stejné nabídky dostanete kliknutím na ikonku se třemi tečkami. Google Meet je unikátní v tom, že nabízí dvě různé intenzity rozmazání pozadí - vyzkoušejte tedy, která vám vyhovuje více. Vlastní fotku nahrajete kliknutím na ikonku ve tvaru plus (Použít obrázek z disku). Nebo si vyberte z více než dvaceti různých fotografií, které pro vás připravili vývojáři z Google. Fantazii se, jak jste asi z dnešního článku pochopili, meze rozhodně nekladou!

Tip na závěr

Pokud hledáte cestu, jak si rychle osvojit důležité praktiky při přechodu na online spolupráci, určitě se porozhlédněte v našem portálu, kde najdete spoustu tipů a aplikovatelných návodů, které určitě ušetří spoustu času i nervů celému týmu. Doporučujeme začít například v sekci webináře, kde naleznete spoustu okamžité inspirace.

CHCI PŘÍSTUP K WEBINÁŘŮM ZDARMA

Nebojte, registrace do portálu Digiskills je zdarma. Hosté jsou u nás vždy vítáni!

← Na předchozí stranu

Jsem chatbot Amos, těší mě!
Produktivita

Jsem chatbot Amos, těší mě!

Máme pro vás vzkaz od našeho chatbota Amose. Prý má něco důležitého na srdci. A co na srdci, to na…

Číst více
4. června 3 min čtení
Microsoft Loop: Opravdová spolupráce v reálném čase
Produktivita

Microsoft Loop: Opravdová spolupráce v reálném čase

Dlouho chyběl nástroj, který by dokázal provázat důležité aplikace a umožnil pohodlnou spolupráci v…

Číst více
15. září 3 min čtení
Jak rozvíjet firemní kulturu, když pracujete na dálku 
Produktivita

Jak rozvíjet firemní kulturu, když pracujete na dálku 

Práce z domova, respektive odkudkoliv, přináší výhody zaměstnancům i zaměstnavatelům – ostatně…

Číst více
24. října 8 min čtení