← Na předchozí stranu

Od teorie k akci: Jak efektivně využívat AI

2. března2 min čtení

Už jste slyšeli tolik vzletných frází o AI, že vám jde hlava kolem? Chcete využívat AI, ale nevíte, jak na to? Máme pro vás výběr toho nejlepšího z našeho historicky nejúspěšnějšího webináře „AI: stop teorii“! Téměř 500 z vás se připojilo k webináři a zde jsou nástroje, které vám Honza představil.

 

ChatGPT 

Chatbot od OpenAI je prakticky synonymum pro dnešní AI. Proč? Je jednoduchý na používání a velice schopný. Honza vám ukáže základy promptování (zadávání dotazů), navede vás, kde si stáhnout apku pro PC a nechává vás nahlédnout do svých hovorů s AI. A pozor, ChatGPT je návykovka! 

 

MidJourney 

Chcete „vidět“, co umí AI? Vydejte se prozkoumat MidJourney, nástroj, který generuje vizuální výstupy (obrázky, grafiky, loga…) na základě vašich popisů a parametrů. A je na co koukat! Honza vám předvede, jak zadávat vstupy a ukáže, jak si osvojit zatím poněkud krkolomné ovládání MidJourney Bota přes Discord. 

Pokud bojujete s tím, jak váš vysněný obrázek správně popsat, tady máte krátký tip!


Adobe Podcast 

Chystaná služba pro tvorbu podcastů od Adobe sice ještě není plně v provozu, ale jedna její důležitá součást ano – Enhance speech! Tento nástroj umí prostřednictvím AI výrazně vylepšit nahrávky hlasu. Takže je konec „plechovým“ záznamům z Teamsů! 

Nvidia Broadcast 

Jednou z přednostní aplikace Nvidia Broadcast je schopnost „narovnat“ váš pohled při videohovoru tak, aby to vypadalo, že koukáte upřeně do kamery. Bohužel aplikace funguje jen majitelům grafik Nvidia řady RTX, ale podobných vychytávek bude určitě brzy přibývat. 

Deepl Write a Grammarly 

Píšete a překládáte? Nechte si udělat proofreading od AI! Honza vám ukáže, co umí zatím poněkud skrytá funkce populárního překladače, která nejen vychytá chyby, ale váš text ještě vylepší pomocí nových návrhů. A pokud chcete další AI názor, Honza má chytrý tip, jak využít pro korektury nástroj ChatGPT. 

 

Chci se podívat na webinář

 

Chcete další kvalitní informace a tipy? Sledujte Honzovy tipy na LinkedInu, Filipa Dřímalku, přihlaste se k odběru AI reportu na LinkedInu, mrkněte na Through the Noise nebo si vygenerujte feed se zajímavostmi ze světa AI na Feedly. Budou přibývat také naše webináře na téma AI i příspěvky na blogu. A ještě poznámka na závěr: nezapomeňte sdílet všechny nové poznatky s kolegy, sharing is caring! 

← Na předchozí stranu

Děti v digitálním světě: průvodce pro rodiče 
Webináře

Děti v digitálním světě: průvodce pro rodiče 

Digitální technologie mají děti často lépe „zmáknuté“ než kdejaký dospělý, ale přesto je zapotřebí…

Číst více
7. července 3 min čtení
Dva AI nástroje, které vám pomohou s lepším prezentováním
Inovace

Dva AI nástroje, které vám pomohou s lepším prezentováním

Slíbili jsme, že letos budeme hodně „šlapat“ do AI, abychom vám mohli přinášet tipy, vychytávky,…

Číst více
9. února 1 min čtení
ČSOB: Banka, která jde dopředu nejen svými službami, ale také v péči o své zaměstnance
Případové studie

ČSOB: Banka, která jde dopředu nejen svými službami, ale také v péči o své zaměstnance

ČSOB nechce být jen bankou, která je pokroková směrem ke svým zákazníkům, pokrok prosazuje i v…

Číst více
9 min čtení