← Na předchozí stranu

Rok 2021 v číslech aneb "DIGITAL as the new NORMAL"

14. ledna3 min čtení

V Digiskills jsme vzali rok 2020 jako přípravu na 2021. A věřím, že se nám to povedlo. Těší nás (troufnu si to říct za všechny v Digiskills), že se postupně slova jako digitální, hybridní, online, ... stala synonymem pro normální. Víme, že lidský kontakt je mnohdy nenahraditelný, ale maximální využití digitálních nástrojů ke zjednodušení a automatizace práce je to, co nám (lidem i firmám) pomáhá pracovat efektivně, elegantně, s lehkostí, ale zároveň systematicky a důsledně.

Filip Dřímalka uvádí svůj první letošní díl HOTCASTu slovy:

"Digitální mindset je jedním z nejdůležitějších předpokladů úspěchu v dnešním světě."

Jsme hrdí, že jsme překonali už tak dobré statistiky z roku 2020. Ve 2021 si naši klienti spustili neskutečných 1 145 628 videí a odstudovali více než 20 000 hodin. Také se nám podařilo překonat rekord v počtu registrovaných a nově se u nás zaregistrovalo 12 286 lidí. Nejvyšší nárůst pak vidíme v počtu odškolených hodin, který se meziročně téměř zdvojnásobil.

Naši lektoři tak strávili 1 455 hodin u našich klientů (ať už fyzicky nebo online).

Zajímavé je také srovnání statistik nejsledovanějších videí a kurzů v portálu Digiskills.cz. Zatímco loni vedly mikrokurzy Microsoft Outlook a E-mailová kultura, letos na bednu dostaly mikrokurzy týkající se Přehledu nástrojů 365, Práce v cloudu a MS Teams. U srdíčka nás hřeje především to, že se naši klienti více zajímají o nástroje, které mají dostupné a více využívají nových způsobů spolupráce.

Na co jsem obzvlášť hrdý, je celý tým Digiskills, který za těmi čísly a statistikami stojí. V minulém roce se nám podařilo dotáhnout několik nových vzdělávacích programů. Za zmínku stojí určitě Akademie digitální bezpečnosti nebo Automatizace v Power Automate.

Další pak ve spolupráci s našimi partnery. Např. Datová analytika v Power BI s Databrothers, Hybridní spolupráce a vedení na dálku s Flexjobs a Odyssey, Digitální projektové řízení se Shine Consulting.

Všechny tyto programy úspěšně zakotvily v naší nabídce. My ale nepolevujeme a chystáme další várku novinek pro rok 2022. Témata jako vizuální storytelling, digitální detox, mediální gramotnost. Také nové funkcionality v portálu digiskills.cz, které ocení jak manažeři spravující své studující zaměstnance, tak i samotní studenti.

Koncem roku jsme také upgradovali Digiskills assessment, sledujeme statistiky napříč trhem, máme téměř 15 000 odpovědí a jsme schopni srovnávat naše klienty v rámci jednotlivých témat (produktivita, bezpečnost, ...) s jednotlivými segmenty trhu.

Celým rokem nás provázel seriál Digitální Safari Honzy Dolejše. Pořad, kam si Honza zval lidi z praxe a společně diskutovali nad konkrétními tipy a triky spojené s digitálními technologiemi. Za zmínku stojí určitě Tomáš Baránek, Pavel Minář, Jiří Benedikt, Ondra Zukal, Filip Dřímalka, Pavel Matějíček a další.

Na takovou porci projektů a výzev jsme museli samozřejmě posílit i naše řady. Narostl nám počet zaměstnanců o 35 %, rovnoměrně na všech odděleních napříč celou firmou. Díky tomu jsme si na vlastní kůži vyzkoušeli strasti a slasti 100% digitálního onboardingu. Vytvořili jsme si proto vlastní onboardingový kurz, který nám i nováčkům pomáhá držet rytmus v nelehkém nástupním období. Klasicky digiskillácky, tedy digitálně, neformálně a se špetkou punku.

Do dalšího roku Vám přejeme, ať jste obklopeni správnými lidmi, správnými technologiemi a jdete správným směrem!

Za Digiskills.cz, Radim.

← Na předchozí stranu

Děti v digitálním světě: průvodce pro rodiče 
Webináře

Děti v digitálním světě: průvodce pro rodiče 

Digitální technologie mají děti často lépe „zmáknuté“ než kdejaký dospělý, ale přesto je zapotřebí…

Číst více
7. července 3 min čtení
Passkeys: Budoucnost bez hesel a bezpečně
Inovace

Passkeys: Budoucnost bez hesel a bezpečně

Přihlašovací hesla se stávají přežitkem a budoucnost je díky technologii Passkeys bezheslová.…

Číst více
9. listopadu 4 min čtení
Digitální dovednosti, bez kterých je práce konzultanta těžká dřina
Produktivita

Digitální dovednosti, bez kterých je práce konzultanta těžká dřina

Každý z nás chce co nejvíce zjednodušit a urychlit svou práci. Michal Kubín, byznys konzultant z…

Číst více
29. března 12 min čtení