← Na předchozí stranu

Ty nejlepší aplikace na cestování

17. srpna4 min čtení

Lime - cestuj ekologicky a zdravě

Lime

S příchodem sdílené ekonomiky se i u nás jako jinde ve světě začíná rozrůstat sdílení kol, elektrokol, elektrických koloběžek a mnoho dalšího. Jedete za klientem jen přes pár ulic? Odemkněte mobilem elektrokoloběžku a vyrazte. V centrech velkých měst je tento typ dopravy mnohdy výrazně rychlejší. Vyhnete se dopravním zácpám, do cíle dorazíte včas a nemusíte se trápit hledáním místa na parkování. Pozitivním bonusem je, že si při jízdě vyvětráte hlavu a uděláte něco pro své tělo i planetu. Aplikace Lime, zábavný, zdravý a dostupný způsob přepravy po městech na celém světě. U nás najdete Lime kola a koloběžky v Praze. 

Lime pro Android
Lime pro iPhone

Rekola – český #bikesharing

Podobné služby jako Lime nabízí i česká aplikace Rekola, která je dostupná už v šesti městech České republiky. A to v Praze, Brně, Ostravě, Olomouci, Českých Budějovicích a Frýdku Místku.

Vypůjčení kola vám nezabere ani minutu. Jednoduše si na mapě lokalizujete nejdostupnější kola, do aplikace opíšete číslo z rámu pod sedlem a obratem dostanete kód, kterým odemknete číselný zámek. Jezdíte tak dlouho, jak potřebujete. Odložit kolo zase musíte do růžově vyznačených oblastí, jen ho v aplikaci označíte za vrácené, aby si ho mohl půjčit zase někdo další. První čtvrt hodiny je zdarma. Bikesharing je navíc až pětkrát levnější než klasické zapůjčení kola a stává se z nich také velmi oblíbený zaměstnanecký benefit.

Rekola pro Android
Rekola pro iPhone

#DIGITIP: Chcete se udržet v kondici nejenom fyzicky, ale i mentálně? Pusťte si naše videa ze sekce na téma Mozek v kondici. Naučíte se správně spát, jíst, bojovat se stresem a osvojíte si i každodenní návyky.

TripAdvisor – poznávejte neznámá místa

Aplikace TripAdvisor je uživateli velmi oblíbený turistický průvodce do mobilu. Při cestách do cizích měst se už nemusíte bát, že něco při svém objevování zapomenete navštívit. Žádná zajímavost v cílové destinaci už vám zkrátka neunikne. Aplikace poradí i při výběru aktivit nebo nejlepších hotelů, kaváren a restaurací, do hodnocení se totiž zapojují samotní cestovatelé.

Tripadvisor pro Android
Tripadvisor pro iPhone

#DIGITIP: Zkuste při cestování hned nesdílet své fotografie na Instagram, ale naopak se alespoň na chvíli odpojit a vychutnat si krásná místa bez digitálních technologií. Pokud nevíte, jak na to, poradíme vám v našem kurzu Digitální dieta v době digitálních technologií.

Liftago – pohodlně po městě

Pokud nejste příznivcem MHD a volíte raději pohodlnou dopravu po městě, zvolte přesun pomocí taxi služeb. Objednat auto si můžete jednoduše z velkého množství aplikací. Vždy zvolíte místo nástupu a cílovou destinaci. Z nabídky dostupných řidičů si pak stačí vybrat toho nejvhodnějšího řidiče v okolí a počkat na jeho příjezd.

Liftago

My určitě doporučujeme Liftago, které je mnohdy levnější než podobné konkurenční aplikace. Pozitivně hodnotíme i kombinování přepravy osob se zásilkami a nákupy. Vytváří tak udržitelnou dopravu ve městech a nezahlcuje je zbytečnými auty.

Liftago pro Android
Liftago pro iPhone

Waze

Vytvořit snadno a rychle trasu, zvolit druh dopravy, uložit si mapy offline do telefonu a mnoho dalších funkcí. Mapy a navigace nabízí velké množství aplikací. Pokud nechcete jen obyčejnou aplikaci, tak si určitě stáhněte Waze.

Waze

Aplikace Waze kromě map, s kterými se nikdy neztratíte, pošetří i vaši peněženku díky varování před policejní kontrolou a radary na měření rychlosti. Také dokáže vypočítat zdržení na cestě způsobené uzavírkami, nehodou nebo zácpou a díky propojení s kalendářem tak vyjedete vždy v ideální čas, abyste do cíle dorazili ve vámi stanoveném čase.

Waze pro Android
Waze pro iPhone

Pumpdroid/iPumpuj – doplnit šťávu

S každým kilometrem určitě oceníte aplikaci Pumpdroid/iPumpuj, která poradí, kde natankovat nejlevnější pohonné hmoty v okolí. Cenu nejbližších čerpacích stanic si můžete přehledně prohlédnout na mapě. Nevýhodu vidíme v omezení pouze na Českou republiku.

Pumpdroid na Androidu
iPumpuj na iPhonu

Chcete získat další skvělé tipy na aplikace nejenom na cestování? Podívejte se na naše krátké videokurzy a získejte digitální vychytávky pro každý den!

Registrace zdarma

← Na předchozí stranu

Gamifikace v HR světě: Práce hrou 
HR

Gamifikace v HR světě: Práce hrou 

Gamifikace neboli aplikace herních prvků do ne-herního kontextu se stává stále oblíbenější metodou…

Číst více
26. května 3 min čtení
TC & Digiskills aneb digitální akademie v akademickém prostředí 
Případové studie

TC & Digiskills aneb digitální akademie v akademickém prostředí 

Technologické centrum Praha (TC) se zabývá podporou výzkumu, vývoje a inovací. Cílem organizace je…

Číst více
1. června 5 min čtení
Nástroje pro online setkání, za které dáme ruku do ohně
Produktivita

Nástroje pro online setkání, za které dáme ruku do ohně

Potřebujete místo běžné ‚‚živé‘‘ schůzky uspořádat online hovor? Podle nás skvělé rozhodnutí! Nebo…

Číst více
5. března 8 min čtení