← Na předchozí stranu

Vizuální storytelling jako řešení (nejen) nudných prezentací

2. srpna2 min čtení

Zamysleli jste se někdy nad tím, kolik prezentací vytvoříte měsíčně? A co teprve ročně? Pokud se na prstech nedopočítáte, přinášíme vám 3 jednoduchá pravidla nejen pro výjimečnou prezentaci podle Dana Roama:

1. pravidlo: Říkejte pravdu

Říkat pravdu je jednoduchý, ale účinný způsob, jak si získat důvěru a udělat dobrý dojem. Ať už mluvíte o sobě nebo o své firmě, je důležité být k publiku zcela upřímný. Vždy vycházejte z pravdivých a ověřených informací, které mají pro posluchače nějaký smysl a význam.

2. pravidlo: Vyprávějte příběhem

Vyprávění příběhů je skvělým nástrojem, který nám pomáhá předat složité nápady či myšlenky cílovému publiku. Náš mozek příběhy miluje. Když vyprávíte poutavý příběh, lidé se snadno přikloní k tomu, co říkáte, protože jsou investováni do dějové linie vašeho příběhu. Příběhy, které v nás vyvolávají emoce si pamatujeme déle než strohá data, čísla či seznamy informací.


 
3. pravidlo: Sdělte to obrázkem

Pokud chcete efektivně a účinně předat svá sdělení, skvělou cestu představují obrázky, vizuály nebo krátké texty, které získají a udrží pozornost vašeho publika. Posluchači budou více zaujati, pokud se během vaší prezentace budou moci dívat na něco zajímavého, než kdyby museli poslouchat hodinový monolog o ničem.


 
Pokud se chcete naučit více, připravili jsme pro vás Akademii vizuálního storytellingu. V průběhu měsíce se naučíte nejen strukturovat informace a poutavě prezentovat své myšlenky, ale získáte také dávku inspirace pro grafické zpracování svých nápadů.
 
Druhý běh akademie odstartuje již 3. 10. 2022. Celý program probíhá na platformě Digiskills a kombinuje vzdělávání pomocí microlearning videí, kurzů a živých workshopů pod vedením naší lektorky Evy Jokes, která kromě Vizuálního storytellingu školí třeba i programy z řady Microsoft 365.
 
No a jestli už jste s PowerPointem, Canvou a podobnými nástroji kamarádi, tak kromě této akademie nabízíme celou řadu dalších digitálních akademií na témata jako datová analytika, automatizace a samozřejmě Microsoft 365.

Zaujměte své publikum pomocí vizuálního storytellingu!

← Na předchozí stranu

Microsoft 365 Copilot naprosto mění kancelářskou práci
Inovace

Microsoft 365 Copilot naprosto mění kancelářskou práci

Umělá inteligence se prosazuje ve velkém a jedním z lídrů v této oblasti je společnost Microsoft,…

Číst více
22. března 2 min čtení
Vzdělávání a digitální transformace
Produktivita

Vzdělávání a digitální transformace

Odborníci předpovídají, že v roce 2020 překročí výdaje na iniciativy spojené s digitální…

Číst více
22. října 9 min čtení
Sponzor vs. digitální ambasador: Chyťte je všechny!
Buzzwords

Sponzor vs. digitální ambasador: Chyťte je všechny!

Role digitálních ambasadorů a sponzorů se stává klíčovou pro kultivaci kultury vzdělávání a…

Číst více
11. dubna 3 min čtení