← Na předchozí stranu

4denní pracovní týden: pomůže vám AI s jeho zavedením?

20. října4 min čtení

Tomáš Doležal na praktických příkladech ukázal, jak změnit přístup k práci a začlenit do svých postupů a procesů nástroje umělé inteligence.

Pokud vám webinář unikl, projděte si seznam aplikací, které Tomáš (i my ostatní v Digiskills) používáme a doporučujeme k usnadnění práce.

There is an AI for that

AI není všespásná a používat správné nástroje, a to v těch správných případech, je klíčem k úspěchu.

Představte si konkrétní úkol jako sérii na sebe navazujících procesů (například tvorba prezentace – musíte si vytvořit texty, dodat vizuály, vše uspořádat, aby to dávalo smysl…).

Zatím neexistuje nástroj, který by zastal všechno, co potřebujete na dvě kliknutí. Dílčích části dokáže AI zastat parádně.

A ten správný nástroj vám pomůže najít skvělý agregátor There is an AI for that, kde si můžete libovolně vyfiltrovat vhodné pomocníky pro konkrétní úlohy.

ChatGPT

O ChatuGPT, chatbotu, který zvládá rozmanité úkoly, jsme mluvili i psali už mockrát. Tento nástroj je naprostým fundamentem dnešní generativní AI.

A přestože má stále své limity, jde o nejpoužívanější nástroj, který máme k dispozici. Skvěle se hodí na úkoly, jako je sumarizace dlouhých a složitých textů (s pomocí pluginů, které jsou dostupné v placené verzi, dokáže zrekapitulovat i PDF nebo celé weby).

Nově dokáže také dobře pracovat i s vizuálními materiály, popsat obrázek, který do něj vložíte a zanalyzovat jej.

Brzy se také očekává spuštění funkce generování obrázků pomocí DALL-E 3, které z ChatuGPT udělá asi nejmocnější gen-AI nástroj, který je k dispozici.

Tomášův tip: Používejte ChatGPT v angličtině, pokud je to pro vás možné, jelikož vrací lepší výsledky (aspoň zatím).

Rewind.ai

Chcete si vzpomenout, co zaznělo na schůzce, ne a ne si vybavit, kde na sociálních sítích jste četli konkrétní příspěvek, nechcete se probírat záplavou mailů a pořád něco dohledávat?

Zaznamenávejte vše, co děláte na Macu (ale brzy i ve Windows) a pak jednoduše vyhledávejte s Rewind. Jde o šikovný nástroj, který pomocí AI zanalyzuje vše, co jste viděli, řekli nebo slyšeli.

Rewind vám také dokáže přepsat všechny záznamy, sumarizovat poznámky a shrnut schůzky, vytvoří vám také přehledy o tom, jak a kde jste strávili čas, zkrátka ideální pomocník na uspořádání multimediálního chaosu.

Numerous.ai

Numerous.ai od základu mění tabulkovou „hru“. Tento nástroj pomáhá nejen odbavit rutinní úkoly v Excelu či Google Sheets, ale zvládne generovat různé vzorce a díky integraci s ChatGPT předvede i chytřejší kousky jako sumarizaci textu.

Potřebujete rychle zpracovat hromadu dat nebo sestavit marketingový text? S Numerous.ai to není problém. Je to zkrátka AI asistent, se kterým si snad i tabulky konečně oblíbíte. 

Audiopen.ai

AudioPen je váš osobní digitální záznamník, který dokáže přetvořit hlasové vstupy ve srozumitelný text. Máte myšlenku, ale slova vám unikají? AudioPen se postará o to, aby ze změti vašich myšlenek vznikl čitelný a srozumitelný text.

Ideální nástroj pro zaneprázdněné profesionály, studenty nebo kohokoli, kdo chce efektivně zachytit své nápady. Díky pokročilým technologiím strojového učení a zpracování přirozeného jazyka rychle a přesně zpracuje hlasové poznámky.

Stačí jen mluvit, o zbytek se postará AI a vy můžete sdílet skvěle strukturovaný text.

4denní pracovní týden není jen o AI

Tyto nástroje vám mohou ušetřit hodiny práce, které byste jinak strávili ručním zpracováním dat nebo přepisováním poznámek.

Avšak bez ohledu na to, jak moc jsou AI nástroje užitečné, je stále důležité mít jasný přehled o tom, co je třeba udělat, a určit priority a časové rámce pro každý úkol. Jedině tak můžete být skutečně efektivní a dokončovat své úkoly včas.

Dobrá organizace ve spojení s AI nástroji jsou ideální kombinací, která otevírá cestu ke 4dennímu pracovnímu týdnu.

← Na předchozí stranu

Jak na digitální hygienu podle Setha Godina
Produktivita

Jak na digitální hygienu podle Setha Godina

Nedávno jsme na blogu Setha Godina narazili na super článek o digitální hygieně. Přinášíme vám…

Číst více
2 min čtení
Digitální bezpečnost není jen o phishingu
Produktivita

Digitální bezpečnost není jen o phishingu

Znáte základní pravidla bezpečného pohybu v digitálním světě? Nejdřív jsme si pro vás připravili…

Číst více
14. března 2 min čtení
Využití AI v oblasti HR: Šikovně a prakticky
HR

Využití AI v oblasti HR: Šikovně a prakticky

Personalisté mají dnes na svých bedrech řadu aspektů firemního života – už nejde (a vlastně nikdy…

Číst více
25. července 4 min čtení