← Na předchozí stranu

Copilot v akci aneb zkušební let AI od Microsoftu

7. prosince3 min čtení

Pokud si chcete zopakovat, co na našem webináři s rekordní účastí zaznělo, máme pro vás rekapitulaci! Jestli chcete zhlédnout záznam, což vřele doporučujeme, podívejte se zde.

Projdeme, jak AI od Microsoftu funguje, kde si ji můžete vyzkoušet a naservírujeme rychlý přehled, co umí ve Windows a v Microsoft 365.

Víc než AI asistent

Copiloti prostupují celým ekosystémem Microsoftu – najdete je v prohlížeči, v aplikacích Microsoft 365, ve Windows nebo i v GitHubu a podnikových aplikacích.

Jejich smyslem je usnadnit uživatelům práci a umocnit možnosti jejich interakcí s počítačem a aplikacemi. Jak? Stačí zadat prostřednictvím promptů v přirozeném jazyce, co potřebujete a Copiloti se pustí do práce.

Češtinu začne Copilot podporovat v průběhu první poloviny roku 2024, pro slovenskou jazykovou verzi zatím nejsou dostupné bližší informace o zavedení.

Jak to funguje?

Uvnitř všech Copilotů se nachází Copilot System obsahující orchestrátor, Microsoft Graph (brána k datům a informacím v Microsoft 365) a LLM (large language model).

Microsoft nevyužívaná vkládané informace a prompty k trénování dalších modelů, takže jsou vaše data naprosto v bezpečí.

Kde si můžete zkusit Copilota

Od 1. listopadu je Copilot pro Microsoft 365 dostupný jako doplňková služba za 30 dolarů měsíčně pro velké firmy s licencemi Microsoft 365 E3/E5, Business Standard nebo Business Premium.

Minimální počet licencí pro pořízení je 300. Verze pro menší organizace beží zatím v preview a limit licencí bude upraven.

Verze pro spotřebitele se aktuálně testuje a momentálně není stanoveno datum spuštění.

Na adrese copilot.microsoft.com si však můžete Copilota vyzkoušet klidně hned ve formě klasického chatbota (stačí mít účet Microsoft nebo Microsoft 365 účet).

Uživatelské prostředí je příjemné, obsahuje předdefinované prompty a rychle se v něm zorientuje každý, a to i uživatelé, kteří zatím nemají zkušenosti s AI chatboty.

STÁHNĚTE SI ČASTO KLADENÉ OTÁZKY

Copilot ve Windows 

Copilot mění interakci s Windows 11, poskytuje přístup k funkcím i nastavením naprosto každému. Stačí pomocí klávesové zkratky Windows + C Copilota spustit a říct (respektive napsat), co potřebujete a Copilot se o to postará během pár vteřin.

Copilot a Whiteboard 

Copilot může pomoci nakopnout kreativní proces – pomůže kategorizovat a vizualizovat nápady, a nabízí jejich shrnutí ve formě Loop komponenty pro snadné použití v M365 aplikacích.

Copilot ve Wordu 

Pro všechny, kteří pracují ve Wordu, Copilot naprosto mění zažité postupy. Umožňuje rychlou analýzu textu, vyhledávání synonym a metafor či změnu tónu textu a jeho variace.

Copilot v PowerPointu 

Copilot propojuje obsah napříč Windows 365, umožňuje integraci obsahu z Wordu nebo e-mailů do prezentací, včetně doplňování obrázků a speaker notes.

Copilot v Teams 

Sumarizace schůzek, nálada, highlighty nebo rozesílka úkolů ze schůzky plynoucích ­– to je práce, kterou Copilot precizně odvede

Microsoft 365 Chat

Microsoft 365 Chat umožňuje prostřednictvím chatu získávat veškeré informace z celé znalostní báze vašeho prostředí a řešit tak komplexní problémy. Můžete vyhledávat a spojovat souvislosti napříč veškerým obsahem a doptávat se na další podrobnosti.

Tipy pro práci s Copilotem

Stejně jako při práci s jinými gen-AI platí, že základem úspěchu je správně zadaný prompt. Pokud dokáže správně formulovat a popsat práci, kterou chcete, aby Copilot odvedl, máte vyhráno a Copilot bude znamenat zásadní změnu vaší práce.

← Na předchozí stranu

Nejlepší aplikace pro online spolupráci a komunikaci
Produktivita

Nejlepší aplikace pro online spolupráci a komunikaci

V posledních dnech jste nás zahltili spoustou dotazů: Jaká aplikace je vhodná pro videohovory?…

Číst více
0 min čtení
Digitální dovednosti, bez kterých je práce konzultanta těžká dřina
Produktivita

Digitální dovednosti, bez kterých je práce konzultanta těžká dřina

Každý z nás chce co nejvíce zjednodušit a urychlit svou práci. Michal Kubín, byznys konzultant z…

Číst více
29. března 12 min čtení
Český florbal hraje „digitální ligu“ s Digiskills
Případové studie

Český florbal hraje „digitální ligu“ s Digiskills

Členský svaz Mezinárodní florbalové federace Český florbal (ČF) je synonymem florbalu na tuzemské…

Číst více
23. února 6 min čtení