← Na předchozí stranu

DEX: Co je to ta Digital Employee Experience?

22. září3 min čtení

Zaměstnaneckou zkušenost ovlivňuje řada faktorů: mzda, kolegové, nadřízení, kvalita (a dostupnost) kávy na pracovišti, fotbálek, pohodlnost gaučů v zasedačce…

V posledních letech ale hodně vzrostl také důraz na technologie a digitální nástroje, které lidé ke své práci používají.

Řeč je o DEX – Digital Employee Experiece neboli digitální zaměstnanecké zkušenosti. Co to je a jak ji můžete rozvíjet? 

Digital Employee Experience zahrnuje veškeré interakce, které zaměstnanec má s technologiemi jako například: 

  • používání softwarových nástrojů;  
  • přístup k informacím; 
  • komunikaci s kolegy přes digitální platformy; 
  • hardwarové vybavení;
  • a dokonce i interakce s AI a automatizací. 

Proč je DEX pro zaměstnance důležitý faktor? 

Dobrá DEX zlepšuje zaměstnaneckou spokojenost a pohodu, což vede k vyšší loajalitě a nižší fluktuaci. Používání moderních digitálních nástrojů stimuluje kreativitu a inovace, usnadňuje týmovou spolupráci, přístup ke zdrojům odkudkoliv a rychlé sdílení nápadů. 

Na druhé straně „neohrabaná“ digitální kultura, kde neustále něco nefunguje, nejde, padá a bortí se, je pro lidi frustrující, brzdí jejich produktivitu a spolehlivě likviduje jejich motivaci.  

Jak zajistit špičkovou DEX? 

Nabídněte zaměstnancům dynamické prostředí, kde dostanou nástroje a podporu, které potřebují k tomu, aby byli nejen maximálně produktivní (což vám hraje do karet), ale také spokojení (což je pro vás ta největší výhra). Na co byste se měli zaměřit? 

  • Používejte moderní nástroje: Jedním z klíčových prvků DEX je používání nástrojů, které jsou intuitivní a uživatelsky přívětivé. Lidé tak mohou pracovat rychle a nemusejí hledat cesty napříč nepřehlednými aplikacemi a cyklit se na místě kvůli metodě pokus-omyl.
  • Obměna hardwaru: Ujistěte se, že mají vaši zaměstnanci stroje, které fungují a zvládají požadované operace. Nemusíte všechny vybavit nejvýkonnějšími modely notebooků, ale ty tam jsou doby, kdy si člověk ráno stihl udělat kávu, než jeho pracovní počítač naběhl. A díky modelům, jako je DaaS (Device As a Service) vás obměna hardwaru nezruinuje.
  • Buďte flexibilní: V dnešním světě, kdy je práce na dálku nebo v hybridním režimu zcela běžná, je flexibilita klíčová. Umožněte zaměstnancům přistupovat k nástrojům a informacím odkudkoli. 

Jak vzdělávání doplňuje DEX 

Ale u technologií, výkonného hardwaru a špičkových aplikací to nekončí. Aby bylo dílo dokonáno, je zapotřebí, aby vaši zaměstnanci věděli, jak využít potenciál nástrojů, které jim poskytujete. Tady přichází na řadu další nezbytná součást DEX – vzdělávání. 

Tradiční vzdělávací modely jsou překonané a dnešní rychle se měnící digitální prostředí vyžaduje flexibilní, moderní a účinné vzdělávání. A v tom jsme vážně dobří! 

V Digiskills chápeme, jak důležité digitální dovednosti jsou, a také je umíme předávat tak, aby byly dobře stravitelné, pochopitelné a praktické. Nabízíme řadu ochutnávkových webinářů nebo hotových akademií, stačí si vybrat.  

S Digiskills Assessmentem dokážeme detailně zanalyzovat znalosti vašich lidí a připravit vám vzdělávací program na míru. Naším cílem je poskytnout vašim zaměstnancům přesně takové vzdělání, které potřebují. Zajímáte se o konkrétní technologii, platformu nebo metodu a chcete, aby ji vaši lidé zvládli? Nechte to na nás! 

Chápeme, že výzvy DEX se neustále mění a vyvíjejí. Pomůžeme vám ovládat technologie, zavádět inovace, rozvíjet digitální mindset a posunout DEX na úroveň Ultimate Employee Bliss neboli ultimátního zaměstnaneckého blaha. 

← Na předchozí stranu

Anatomie (dobrého) promptu
Inovace

Anatomie (dobrého) promptu

Ve světě gen-AI platí, že čím lepší prompt na vstupu, tím lepší výsledek. Víte, jak na to?

Číst více
30. listopadu 2 min čtení
TC & Digiskills aneb digitální akademie v akademickém prostředí 
Případové studie

TC & Digiskills aneb digitální akademie v akademickém prostředí 

Technologické centrum Praha (TC) se zabývá podporou výzkumu, vývoje a inovací. Cílem organizace je…

Číst více
1. června 5 min čtení
Midjourney snadno a rychle: Tipy pro začátečníky 
Inovace

Midjourney snadno a rychle: Tipy pro začátečníky 

Midjourney je nástroj poháněný umělou inteligencí, který umožňuje tvorbu unikátních vizuálních…

Číst více
12. května 3 min čtení