← Na předchozí stranu

Pluginy: Kde, čím a jak rozšířit ChatGPT 

15. června4 min čtení

Pluginy pro ChatGPT jsou moduly rozšiřující (svým způsobem „vylepšující“) funkčnosti základního modelu. Pluginy přidávají další funkce, jako je schopnost odpovídat na konkrétní druh dotazu nebo mohou změnit způsob, jakým chatbot interaguje s uživatelem. Takže co to je, kde to je a na co to je? Jdeme na to! 

Pluginy mohou poskytnout způsob, jak s modelem lépe komunikovat. Často zahrnují prvky, jako jsou grafické rozhraní, chatovací rozhraní, nebo integrace s jinými službami, jako jsou e-mail nebo sociální média. Pojďme se podívat na některé konkrétní pluginy, které jsou k dispozici přímo v Plugin storu ChatuGPT, ať máte lepší představu, o co vlastně jde.  

Kde najít pluginy pro ChatGPT 

Pokud máte v ChatuGPT předplatné Plus, v Setting (najdete v levé dolní části obrazovky po rozkliknutí tří teček) si musíte nejprve aktivovat přístup (v Beta features) k Plugin storu, kde už můžete vybírat dle libosti.  

Plugin Store 

Plugin store je přímo nabitý různými moduly pro všechny možné účely. Pokud víte, co hledáte, tak to určitě na Plugin storu vylovíte. Pokud chcete experimentovat, určitě najdete něco, co vás nadchne. Po výběru pluginu a instalaci stačí zahájit novou konverzaci a na úvodní obrazovce vybrat plugin (seznam nainstalovaných se objeví uprostřed obrazovky nahoře, kde volíte mezi modely GPT-3 a GPT-4), který chcete v chatu použít (můžete jich zvolit více). 

Bohužel nemáme prostor na to projít všechny možnosti, proto jsme na ukázku vybrali pět pluginů pro ChatGPT, které by vám mohli usnadnit a zefektivnit práci, tak pojďme na ně! 

Speak 

Pokud patříte mezi ty, kteří s jazyky tak trochu bojují, nebo jste naopak nadšenci a rádi se učíte nové řeči, tak vás Speak nadchne! Speak pomůže se vším, co se týká cizích jazyků. Může překládat konkrétní fráze, vysvětlovat význam a použití cizích slov nebo slovních spojení a skvěle zvládá formulovat různá sdělení v cizím jazyce. 

AskYourPDF 

Pracujete s PDF dokumenty, potřebujete z nich vybrat důležité informace, sesumírovat je, nebo doplnit? S AskYourPDF můžete nahrávat PDF a pak nad jejich obsahem diskutovat s ChatemGPT. Stačí vybrat plugin, nainstalovat a přímo v chatu se nechat navést, jak PDF nahrát a pak už je to hračka. 

ChatWithVideo 

Potřebujete „probrat“ nějaké video z YouTubu? Shrnout jeho obsah? Udělat přepis? Vytvořit přepis rovnou v češtině…? Úkoly přímo stvořené pro plugin ChatWithVideo! Stačí zkopírovat URL videa z YouTubu a už můžete prostřednictvím chatu úkolovat AI. Hodně šikovný a užitečný plugin!  

Easy Resume 

Chcete-li si vytvořit jednoduchý profesní životopis rychle, bez stresu a pohodlně, musíte zkusit Easy Resume! S tímto pluginem, to bude prostě „easy“! Nasypete do chatu pár údajů a AI začne úřadovat. Pak už si jen jednoduše doladíte formátování a stáhnete hotový dokument (v PDF, DOC nebo TXT). Hotový životopis také můžete i zpětně upravovat. A úsporný design bez zbytečných příkras, který Easy Resume defaultně nabízí, není vůbec na škodu! 

WebPilot 

Tento plugin umožňuje interakci s webovými stránkami – čili zadáte URL a následně můžete extrahovat konkrétní informace nebo pracovat s obsahem stránky. Stačí zadat URL (klidně více adres), a požádat o konkrétní akce, jako jsou přeformulování textu, překlad, vytvoření článku na základě informací z poskytnutých zdrojů a další… Jde o jeden z nejoblíbenějších pluginů pro ChatGPT vůbec! 

Tak co říkáte na pluginy? Našli jste nějaký zajímavý, který vám výrazně usnadnil práci? Dejte nám vědět, rádi se inspirujeme. 

Pluginy jsou skvělé, mohou výrazně zlepšit uživatelskou zkušenost, ale buďte opatrní, protože mohou také představovat rizika, pokud nejsou správně implementovány nebo používány. Jde o produkty třetích stran a sama společnost OpenAI nabádá k obezřetnosti. Je zkrátka důležité myslet na bezpečnost a soukromí, ale to platí při používání jakýchkoli pluginů a vlastně i samotného ChatuGPT. 

A jak je to s bezpečností při práci s aplikacemi umělé inteligence? Zaregistrujte se na náš webinář zdarma a odneste si cenné informace, jaké informace AI poskytnout.


CHCI SE NAUČIT POUŽÍVAT AI BEZPEČNĚ

← Na předchozí stranu

Digitální snídaně
Buzzwords

Digitální snídaně

Digitální snídaně je příjemné posezení při zdravém jídle okořeněné směsí know-how od expertů na…

Číst více
21. srpna 1 min čtení
Evaluace vzdělávání: Proč je to „big deal“? 
Produktivita

Evaluace vzdělávání: Proč je to „big deal“? 

Představte si, že jste právě dokončili školení pro svůj tým. Skvělá práce, ale jak zjistíte, že…

Číst více
10. července 3 min čtení
Jak jsme v Digiskills.cz prožili rok 2020? Pojďme se podívat na pár čísel
Produktivita

Jak jsme v Digiskills.cz prožili rok 2020? Pojďme se podívat na pár čísel

Jaký byl rok 2020 pro nás v Digiskills.cz? Jak zatočila s naším působením covidová pandemie? Jak se…

Číst více
5. ledna 6 min čtení