← Na předchozí stranu

Průvodce pro digitální cestovatele

20. července3 min čtení

K létu neodmyslitelně patří nejen točená zmrzlina a uzavírky na dálnici, ale také cestování a objevování. Ať už plánujete výlet do blízkého města nebo exotickou dovolenou, cestování může být ještě lepší, když máte správné nástroje a aplikace.

Jak si zabalit? Kde se poohlédnout po letenkách? Jak ušetřit na ubytku? Adam Pešek se zhostil inspirativního webináře Digi tipy pro cestovatele, kde představil skvělé aplikace, se kterými si můžete usnadnit i vylepšit své cestovatelské zážitky. Podívejte se na 10 aplikací, které Adam doporučuje.

ToPack: Trip Packing Checklist

ToPack je šikovná a intuitivní aplikace, která umožňuje vytvářet personalizované seznamy pro každý výlet – ať už je to týden u moře, výlet do hor nebo pracovní cesta. Aplikace má funkci sdílení, takže seznamy lze sdílet s dalšímu výletníky. S ToPack budete zkrátka balit bez stresu!

Variantou pro zařízení s Androidem může být například podobný PackPoint.

Airalo

Cestování často znamená nemalé náklady na roaming. Platforma Airalo funguje jako globální obchod s eSIM, kde si můžete koupit předplacené datové balíčky od více než 190 mobilních operátorů z celého světa. Stačí si stáhnout aplikaci, vybrat svůj datový balíček a máte po starostech.

 
 

Úžasná místa

Cestovat do exotických destinací je super, ale „úžasná místa“ můžete najít i ve svém bezprostředním okolí. Zkuste aplikaci Úžasná místa, kde najdete inspiraci a informace o tuzemských cestovatelských skvostech. Každé místo je doprovázeno podrobným popisem, fotografiemi a tipy od ostatních cestovatelů, takže víte, do čeho jdete. Můžete také sdílet své zážitky s ostatními uživateli.

Momondo.cz

Momondo je všestranným cestovatelským asistentem, který pomáhá najít nejlepší letenky podle různých parametrů. Adam si například oblíbil skvělou funkci cenového kalendáře a dobrodruzi ocení také funkci „Explore“, která doporučí destinace na základě rozpočtu a preferencí. K dispozici je i aplikace.

Booking.com

Aplikaci Booking, která je určena k vyhledávání ubytování, asi netřeba představovat, ale co možná neznáte, jsou speciální ceny. Spousta hotelů totiž nabízí exkluzivně uživatelům aplikace nižší ceny ubytování. Čili než si příště rezervujete ubytko, zkontrolujte cenu přes aplikaci. Ušetřit na rezervaci můžete i s cashback portály, jako jsou tipli.cz.

Pohlednice Online

Pokud nechcete posílat selfies přes messengery a rádi byste udělali svým blízkým radost, pošlete jim pohled ze svých cest! Stačí pořídit fotku, vložit do aplikace, doplnit text pozdravu a adresu, zaplatit a vašim blízkým přijde vytištěná pohlednice. A to potěší!

Been

Tato jednoduchá aplikace je perfektní pro cestovatele, kteří chtějí mít přehled o svých cestovatelských úspěších a sdílet je s ostatními. Alternativou pro Android může být aplikace Countries Been: Visited Places.


Settle Up

Cestujete ve skupině a potřebujete sledovat kdo, kde a co platil, abyste se mohli následně vyrovnat? Potřebujete Settle Up. Intuitivní, jednoduchá a fungující aplikace, se kterou budete mít přehled.

Revolut

Revolut je bankovní aplikace, která vám pomůže spravovat finance, směňovat peníze za skvělé kurzy, posílat finance do zahraničí bez poplatků a podobně. V Revolut můžete také vytvářet dočasné virtuální karty, což se hodí při platbách na internetu.

Apple Mapy

Apple na svých mapách opravdu zapracoval a v zahraničních městech fungují naprosto skvěle a detailně vás navedou, kam budete potřebovat. Abyste se neztratili, doporučuje Adam osvědčenou praktiku, což je kombinace s Mapami Google.

Nemusíte si hned instalovat celou Adamovu desítku, ale vyberte si takové aplikace, se kterými bude vaše cestování pohodlnější. Každá aplikace, která dokáže usnadnit plánování, organizaci nebo dokonce finanční stránku cestování, je prostě plus. Přejeme vám mnoho šťastných a bezpečných cest!

← Na předchozí stranu

Startup day
Buzzwords

Startup day

Startup Day je oslava inovativních nápadů, při které se probudí inovační nálada mezi zaměstnanci…

Číst více
14. srpna 2 min čtení
3 tipy na knihy o digitálním detoxu
Produktivita

3 tipy na knihy o digitálním detoxu

Užíváte si léta a prázdnin? Ať máte dovolenou za sebou nebo teprve před sebou, tipů na skvělé knihy…

Číst více
29. července 1 min čtení
Nástroje pro online setkání, za které dáme ruku do ohně
Produktivita

Nástroje pro online setkání, za které dáme ruku do ohně

Potřebujete místo běžné ‚‚živé‘‘ schůzky uspořádat online hovor? Podle nás skvělé rozhodnutí! Nebo…

Číst více
5. března 8 min čtení