← Na předchozí stranu

Succes story: Digitální akademie v Accolade Holding

8. listopadu2 min čtení

Accolade Holding je dynamická investiční a developerská skupina zaměřující se na průmyslové parky a logistická centra. Kam společnost posunula digitální dovednosti svých zaměstnanců s Digiskills?

Potřeba práce na dálku a rozmach hybridního pracovního modelu zintenzivnily nutnost zavést nové nástroje, jako je Microsoft 365, a s tím související postupy.

Ale jak víme, každá změna je proces, a proto je zapotřebí:  

  • nastavit ten správný (digitální) mindset; 
  • zahájit spolupráci se společností, která dokáže lidi nejen vzdělávat, ale i nadchnout pro technologie.  

A to se Accolade podařilo společně s Digiskills. 

Jak fungovat v cloudu

František Lokvenc, vedoucí IT oddělení v Accolade, konstatoval: „Zjistili jsme, že zaměstnanci a jednotliví uživatelé nevědí, jak správně fungovat s nástroji, které měli k dispozici – jak si vyměňovat data, jak vzájemně komunikovat a k čemu například vůbec slouží aplikace Teams.“  

Ve spolupráci s Digiskills proto vznikla Digitální akademie s cílem poskytnout zaměstnancům komplexní školení, zejména v oblasti Microsoft 365, a také zvyšovat povědomí o digitální bezpečnosti napříč firmou. 

„Zaujalo nás, jakým způsobem se Digiskills prezentují a co nabízejí. Oslovil mě Tomáš Brtna, jestli bychom nechtěli něco spáchat, a přišlo to i ve správný čas, takže nebylo co řešit,“ uvedl František Lokvenc.

A Digitální akademie nebyla samozřejmě klasické školení, ale poskytla kontinuální podporu a vzdělávání. 

Cíl zněl jasně 

Digitální akademie se skládala ze série webinářů, krátkých videí a interaktivních kurzů. Celá akademie byla kvůli mezinárodnímu týmu dostupná ve dvou jazykových verzích – češtině a angličtině.

Vedle akademie zaměřené na Microsoft 365 mělo velký úspěch také vzdělávání v oblasti kybernetické bezpečnosti vedené etickým hackerem Pavlem Matějíčkem.

„Kolegové za mnou chodili, že ještě nic takového neviděli a že i na to, že to byl záznam, vydrželi s otevřenou pusou koukat, dodal František Lokvenc.  

Progresivní Accolade 

Společnost Accolade šla v inovacích ještě dále a zavedla například autonomní zasedací místnosti, které využívají Microsoft Teams. Zaměstnanci, kteří díky Digitální akademii Teams ovládají, s přehledem obsluhují i tyto zasedačky.

Jak František Lokvenc podotkl, tato inovace představuje „vyšší level“ spolupráce a efektivity v rámci firmy napříč pobočkami v Evropě. 

 

 

Závěrem 

Digitalizace a vzdělávání zaměstnanců v moderních nástrojích jsou klíčem k úspěchu ve stále více propojeném světě. Accolade rozpoznala tuto potřebu a s Digiskills se jí podařilo vytvořit robustní vzdělávací program, který vyšel vstříc aktuálním potřebám firmy. 

„Pokud má firma fungovat, musíte zaměstnance edukovat. My se snažíme jim pomoci. A je potřeba mít řešení, které by vyhovovalo všem – Digitální akademie má tu výhodu, že vám nikdo nestojí za zády. Každý si může pustit co potřebuje doma, na internetu, v klidu a podívat se i šestkrát, což si myslím, že je to pro lidi příjemnější a přínosné,“ shrnul František Lokvenc. 

← Na předchozí stranu

Passkeys: Budoucnost bez hesel a bezpečně
Inovace

Passkeys: Budoucnost bez hesel a bezpečně

Přihlašovací hesla se stávají přežitkem a budoucnost je díky technologii Passkeys bezheslová.…

Číst více
9. listopadu 4 min čtení
AI pod lupou: bezpečnostní rizika
Inovace

AI pod lupou: bezpečnostní rizika

Využíváte populární nástroje, jako jsou ChatGPT a Midjourney? Přemýšlíte nad tím, jakou stopu v…

Číst více
28. června 3 min čtení
Hledáme nové kolegy!
HR

Hledáme nové kolegy!

Do Digiskills hledáme produktového specialistu se zaměřením na digital. Máš zájem o vzdělávání a…

Číst více
1 min čtení