← Na předchozí stranu

Digitalizace

19. července2 min čtení

Co je to digitalizace?

Digitalizace je proces, který postupuje ruku v ruce s technologickým vývojem.

Digitalizace je změna, při které se upouští od pomalých a těžkopádných řešení a ty se nahrazují rychlejšími a jednoduššími alternativami.

Digitalizace je nezastavitelný vlak, na který se dá naskočit a nechat se jím unášet do krajin, kde se věci dělají jednoduše, rychle a efektivně.

Digitalizace není nic jiného než aplikace digitálních nástrojů na řešení problémů lidí a firem.

Proč právě digitalizace?

87 % manažerů firem se domnívá, že digitalizace změní jejich byznys. Pouze 44 % z nich je ale na digitalizaci adekvátně připraveno.

Ona totiž ta digitalizace nezaklepe na dveře vaší kanceláře a neřekne: “Tak mě tady máte.” Digitalizace proběhne i bez vás, ale pak vám zbydou jen ta stará neohrabaná řešení. Jednoduchosti a rychlosti si budou užívat jen ti, kdo se do ní aktivně zapojí a vezmou ji za svou.

Na jakém břehu zůstanete stát vy?

Digitalizace

Jak vypadá taková digitalizace?

Problémy přetrvávají, mění se jen jejich řešení.

Klasický český podnik: Panu řediteli drnčí telefon v jednom kuse, sekretářce jakbysmet, diáře obou praskají ve švech, stoly úpí pod hromadami papírů. Kdo se v tom všem má vyznat?

A právě zde přichází do hry kouzelné slůvko digitalizace. Právě moderní technologie dokážou totiž z tohoto chaosu najít cestu. Nebo tomu alespoň výrazně napomoci.

Místo nepřehledného diáře může pan ředitel využít chytrou aplikaci, do níž se objednají všichni jeho klienti, a všichni tak ví, kdy koho očekávat a co se bude probírat. Sekretářka se nemusí prohrabávat hromadami papírů – vše potřebné najde dvěma kliknutími na cloudovém úložišti podniku.

Digitalizace přináší netušené možnosti. Jejich společným jmenovatelem je rychlost a jednoduchost.

Kde, kdy a s kým zažít digitalizaci?

Jak se tvářili vaši rodiče, když jste jim poprvé dali do ruky digitální fotoaparát? Asi trochu zmateně, možná až vyděšeně. Tolik funkcí a možností, co to má. “Já se v tom nevyznám! Vrať mi můj starý foťák, s tím to umím!” asi zněla jejich reakce.

I jednoduché a rychlé je potřeba se nejdřív naučit používat. Ve firmě tomu není jinak.

Digitalizace nabízí nepřeberný výběr nástrojů, aplikací a technologií, které nahrazují typická řešení firemních problémů – jen si vybrat a začít používat... Kéž by to bylo tak snadné!

Co si vybrat a jak s tím pracovat? Mnoho otázek a ještě více nejasných odpovědí, když jste na vlnu digitalizace naskočili právě teď.

Ne každá firma si s přechodem do moderní doby, které digitalizace vévodí, ví rady. Proto existují digitální profesionálové, kteří už mají digitalizaci v krvi. Vypůjčte si jednoho. Když bude od nás z Digiskills, bude to bohatě stačit.

← Na předchozí stranu

Proč si pořídit Microsoft 365 Copilot
Webináře

Proč si pořídit Microsoft 365 Copilot

Microsoft 365 Copilot je dostupný už pro všechny firmy a jde o komplexní zavedení AI. Ačkoliv má…

Číst více
1. března 3 min čtení
Od teorie k akci: Jak efektivně využívat AI
Inovace

Od teorie k akci: Jak efektivně využívat AI

Už jste slyšeli tolik vzletných frází o AI, že vám jde hlava kolem? Chcete využívat AI, ale nevíte,…

Číst více
2. března 2 min čtení
10 životně důležitých aplikací pro manažery
Produktivita

10 životně důležitých aplikací pro manažery

„Nestíhám.” „Nezvládám to.” „Na to nemám čas.” Tyto a jim podobné fráze se ve slovníku českých…

Číst více
18. června 1 min čtení