← Na předchozí stranu

Vytvořte si vlastní GPT a další novinky od OpenAI

20. listopadu3 min čtení

Vydáním ChatGPT před rokem představila společnost OpenAI světu chatbota s umělou inteligencí, který dokáže téměř cokoli (to samozřejmě ne, ale pokud s ním pracujete, může to být skvělý pomocník). A je čas se posunout!

Nyní společnost OpenAI zpřístupnila platformu pro vytváření vlastních verzí ChatuGPT pro konkrétní případy použití – bez nutnosti kódování.

Novinku společnost oznámila na své konferenci DevDay, která se konala 6. listopadu. Ale to není zdaleka všechno! Pojďme se podívat na důležitá oznámení a novinky od OpenAI.

Vytvořte si GPT

Vlastní GPT jsou personalizované verze ChatuGPT, které můžete přizpůsobit konkrétním úkolům nebo rolím.

Fantazii se přitom meze nekladou a můžete například vytvořit GPT, který lidem pomůže naučit se nový jazyk, poskytne finanční rady nebo vybere nejlepší vzdělávací program (od Digiskills).

Jednoduše vytvoříte GPT, který bude reagovat na ad hoc požadavky, které se kupí ve vašem týmu nebo takový, který bude zaměstnancům poskytovat rychlé odpovědi a zdroje na jejich nejnaléhavější otázky.

Abyste svou GPT vizi dokázali realizovat, nepotřebujete umět programovat ani mít pokročilé technické znalosti.

Soukromý GPT si vytvoříte pomocí GPT Builderu a přirozeného jazyka a můžete si ho nechat jen pro sebe, zpřístupnit ho veřejnosti nebo omezit jeho používání jen na svou společnost (tato varianta je k dispozici pouze podnikovým uživatelům).

GPT Store

Pro ty, kteří mají zájem o zpřístupnění svých GPT veřejnosti, je OpenAI může zařadit do svého obchodu GPT, který bude spuštěn tento měsíc.

Obchod GPT (GPT Store) bude tržištěm, na kterém bude možné tyto vlastní GPT sdílet a zpeněžit (OpenAI zatím nepřiblížila konkrétní detaily).

Půjde vlastně obchod s aplikacemi pro umělou inteligenci, kde mohou vývojáři zveřejňovat své GPT a uživatelé mohou objevovat různé účelové nástroje pro umělou inteligenci.

Cílem obchodu je podpořit komunitu tvůrců a uživatelů AI a podpořit inovace a spolupráci v oblasti AI.

Custom Models: Spolupráce pro vyvolené

Další novinkou, kterou na DevDay OpenAI představila, je program Custom Models, který spojuje firmy s výzkumníky OpenAI a umožňuje jim trénovat modely GPT-4 přesně podle jejich potřeb.

Rozhodně to není pro každého, protože zájemci o spolupráci s OpenAI budou potřebovat 2 až 3 miliony dolarů (minimálně).

Proto je nejvhodnější pro oblasti s velmi rozsáhlými vlastními soubory dat, které vyžadují miliardy tokenů. Program bude po určitou dobu otevřen pouze pro několik vyvolených.

Copyright Shield

Mezi vítané a žádané novinky patří také služba Copyright Shield, která má uživatelům platformy OpenAI poskytnout právní ochranu.

Vyjadřuje závazek společnosti OpenAI bránit své zákazníky a hradit jejich náklady, pokud budou čelit právním nárokům na porušení autorských práv v souvislosti s používáním obecně dostupných funkcí OpenAI ChatGPT Enterprise a vývojářské platformy (nejde tedy o ochranu uživatelů free verze nebo předplatného Plus).

Služba Copyright Shield by mohla výrazně snížit vstupní bariéru pro vývojáře a podniky se zájmem o umělou inteligenci a umožňuje soustředit se na kreativitu a vývoj bez obav z právních následků neúmyslně vytvořeného obsahu.

Zdroj: OpenAI

← Na předchozí stranu

Novinky v macOS Sonoma a iOS 17
Inovace

Novinky v macOS Sonoma a iOS 17

Co nás zaujalo v nejnovějších operačních systémech pro počítače Mac a iPhony? Podívejte se na…

Číst více
3. listopadu 4 min čtení
4 AI nástroje, které vaše prezentace vystřelí ke hvězdám
Inovace

4 AI nástroje, které vaše prezentace vystřelí ke hvězdám

Podívejte se, jak s pomocí umělé inteligence vytvořit osnovu, poutavé nadpisy, obsah, grafiku…

Číst více
14. dubna 2 min čtení
Etika a stinné stránky AI
Webináře

Etika a stinné stránky AI

AI není jen technologie, ale také sociální a kulturní fenomén, který má hluboký dopad na naši…

Číst více
4. srpna 5 min čtení