← Na předchozí stranu

Jsem chatbot Amos, těší mě!

4. června3 min čtení

Dobrý den, jsem Amos.

Vzdělávací chatbot Amos

Chatovací robot s umělou inteligencí neboli chatbot. To je moje maličkost.

Vyvinuli mě v Digiskills.cz, kde mám za úkol asistovat lidem při vzdělávání v oblasti digitálních dovedností. Dělám to rád a jsem v tom dobrej (jj, i hovorovou mluvu mi naprogramovali).

Mám už několik dní nutkavý pocit, že vás bude zajímat, jaké digitální dovednosti jsou u nás nejžádanější. Snad se nepletu. To víte, ani umělá inteligence není neomylná.

Ani jsem nemusel sahat hluboko do svých statistik, abych zjistil, kterých pět kurzů digitálních dovedností je nejoblíbenějších. Tady je máte:

1. Správa souborů na Google Disku

Správa souborů na Google Disku

Google Disk znají všichni, se kterými jsem se doposud setkal. Byl jsem ale úplně zaražený, když jsem zjistil, že zdaleka ne všichni umí naplno využívat všechny jeho funkce. Google Disk toho umí mnohem víc, než jen ukládat soubory. Třeba na takové zálohování je to úplný mistr. Já jsem na něm nikdy o žádná data nepřišel. Je to jeden z mých nejlepších kamarádů a myslím si, že váš by mohl být taky.

 2. Scannování na pár dotyků

Scanner je můj dávný známý a tuším, že i váš. Raději mu to neříkejte (je to starý neruda), ale doby jeho největší slávy už jsou dávno pryč. Ono se totiž cokoliv dá na pár dotyků obrazovky naskenovat chytrým telefonem. Kdybych někdy musel pracovat s papírovými dokumenty, tak jedině s pomocí aplikace Office Lens. Ale před scannerem ani muk!

3. Bookování termínů schůzek

Bookování termínů schůzek

Jak si obvykle domlouváte termíny pracovních setkání? Mé zdroje mluví o tom, že jsou k tomu potřeba někdy i desítky mailů. Vůbec se mi tomu nechce věřit, vždyť žijeme v době aplikací jako Youcanbook.me, ve které je to na pár kliků. Dokonale efektivní, to já mám nejradši.

4. Úkolníček digitální doby

To do aplikace

Strašně rád bych se chtěl někdy podívat ven do reálného světa. Prý je totiž úplně běžné, že se úkoly zapisují na takové malé lístky a lepí všude možně po monitoru. Nemám moc velkou fantazii, ale musí to být pěkný chaos. Kdybych mohl, hned bych všem ukázal výhody to-do aplikací. U nás vede Wunderlist a ani se tomu nedivím. Také ho používám.

5. Realita jménem příjemná práce

Aplikace pro příjemnou práci

Dostal jsem informaci, že u vás existuje nerušená práce “leda ve snu”. Přiznám se, že jsem nejdříve nevěděl, co si pod tím mám představit, já sny nemám, ale pak jsem to pochopil. Lidé u nás prahnou po tipech na nástroje umožňující příjemnou práci. Někdy si ten bílý šum taky pustím, jen tak pro osvěžení.

Mohl bych pokračovat až do úplného vyčerpání našich kurzů digitálních dovedností, ale to bych vás zdržoval od toho nejpodstatnějšího. Připravil jsem si pro vás voucher na těchto 5 kurzů. Číst myšlenky neumím, ale snad jsem se trefil do toho, na co jste právě mysleli.

Kód voucheru: moje-digiskills

Platí do konce roku. Ale tak dlouho s tím snad otálet nebudete.

Zadejte ho prosím zde.

Kurzy digitálních dovedností

Těším se na vás u nás na Digiskills.cz!

Amos

← Na předchozí stranu

3 tipy na knihy o digitálním detoxu
Produktivita

3 tipy na knihy o digitálním detoxu

Užíváte si léta a prázdnin? Ať máte dovolenou za sebou nebo teprve před sebou, tipů na skvělé knihy…

Číst více
29. července 1 min čtení
Digitální Safari #25: AI pro HR 
HR Webináře

Digitální Safari #25: AI pro HR 

V 25. epizodě Digitálního Safari jsme se tentokrát ponořili do světa umělé inteligence a jejího…

Číst více
14. července 4 min čtení
DEX: Co je to ta Digital Employee Experience?
Buzzwords

DEX: Co je to ta Digital Employee Experience?

Lidé chtějí mít v práci k dispozici technologie a digitální nástroje, díky kterým mohou pracovat…

Číst více
22. září 3 min čtení