← Na předchozí stranu

Proč si pořídit Microsoft 365 Copilot

1. března3 min čtení

Pokud vám webinář Honzy Dolejše a Tomáše Doležela unikl, můžete se registrovat zpětně a získat odkaz na záznam.

O tom, jak Copilot funguje, co všechno zahrnuje, jste se už dozvěděli na našich předchozích webinářích. Rovněž jsme zodpověděli řadu doplňujících dotazů, které v souvislosti s Copilotem vyvstávají.

Nyní probereme důvody, proč se bude hodit Copilot právě vám.

Copilot šetří práci

Hlavním přínosem Copilota v nástrojích Microsoft 365 je úspora času u běžných úkonů, které denně provádíte.

 

Například práci s e-maily mění od základů – sumarizaci obsáhlé zprávy zvládne na jedno kliknutí, zároveň pomáhá vytvářet odpovědi, které lze libovolně editovat.

Tyto funkce jsou zatím dostupné pouze v anglickém jazyce (plná podpora českého jazyka se spustí během prvního pololetí roku 2024).

Výhoda obohaceného promptu

Díky Microsoft Graph, který je jádrem vašeho tenantu, Copilot obohacuje váš prompt o kontext. Čili ví o vašich procesech a datech, takže jakékoliv výzvy jsou snadnější, rychlejší a hlavně výsledky jsou užitečnější.

Copilot si nevymýšlí (tolik)

Další nespornou výhodou Copilota je daleko menší výskyt tzv. „halucinací“ oproti ChatuGPT, který je pověstný tím, že co neví, to si domyslí.

Copilot je v tomto ohledu daleko spolehlivější, a v případě, že se dostane do „úzkých“, nenabídne smyšlenou odpověď. Copilot také poskytuje zdroje odpovědí, takže se můžete dopátrat podkladů, ze kterých vycházel.

Copilot v Teams

V aplikaci Teams je Copilot k dispozici jako chatbot, nebo jej lze připnout do postranní levé lišty. Je možné ptát se na cokoliv, co se týká práce v Teams, přičemž je k dispozici řada předdefinovaných výzev – sumarizace, vyhledávání konkrétních souborů apod.

K chatům s Copilotem se můžete libovolně vracet a pokračovat v nich.

Sémantické vyhledávání pozvedá Copilot nad konkurenci a přináší vysokou hodnotu uživatelům. AI si „domyslí“ kontext, čímž odpadá nutnost prohledávat soubory podle názvu (který už si stejně nepamatujete). Zkrátka hledáte-li soubory související s určitým projektem, Copilot vám je dokáže pomoci najít.

Copilota se můžete také doptávat na informace z právě probíhající schůzky v Teamsech, vypsání akčních bodů, požádat jej o seznam účastníků schůzky, může vytvářet zápis schůzek a podobně.

Vyplatí se investice?

Microsoft 365 Copilot v tuto chvíli stále prochází intenzivním vývojem, jsme za začátku, jde o skvělou technologii, momentálně ideální pro nadšence a ambasadory, kteří mají jedinečnou příležitost si Copilota „osahat“. Ve chvíli, kdy bude Copilot dostupný v českém jazyce, budete už daleko lépe připraveni.

Hlavním předpokladem využití potenciálu Copilota je dobrá znalost produktů Microsoft 365. Pokud zde máte rezervy, neváhejte se podívat na naši 365 Heroes akademii.

Pokud máte vytipované ambasadory, chcete se vzdělávat nebo chcete školení na míru, aby se vám s Copilotem hladce odstartovalo, ozvěte se nám!

Rádi vás do všeho zasvětíme, a to tak, že to bude nejen přínosné, ale bude vás to bavit.

← Na předchozí stranu

Nástroje pro HR: Správa organigramů
HR

Nástroje pro HR: Správa organigramů

Jsou důležité, nejen, pokud firma rychle naroste, nebo pokud přejde skokově do remote / hybridního…

Číst více
24. ledna 4 min čtení
Jak jste na tom s digitálními dovednostmi?
Inovace

Jak jste na tom s digitálními dovednostmi?

Než se bezhlavě vrhnete do rozvoje svých digitálních kompetencí (chvála křemíkovému bohu za takové…

Číst více
30. dubna 12 min čtení
3 důvody, proč ve vaší firmě panuje chaos
Produktivita

3 důvody, proč ve vaší firmě panuje chaos

Znáte to: Další pracovní den, a vaše nervy již od rána dostávají pořádně zabrat. Váš stůl, emailová…

Číst více
23. listopadu 2 min čtení