← Na předchozí stranu

Tipy na aplikace, které zachraňují životy

27. října2 min čtení

Co si představíte, když je v souvislosti se zdravím řeč o aplikacích? Jógu, kterou předcvičuje 3D vyrenderovaná postava s nepřirozenými proporcemi a strojovým hlasem? Počítání kalorií? Další cvičení, tentokrát s předtočenými videi fitness influencera? Jídelníčky? Zaručené 30denní výzvy, se kterými zhubnete nebo naberete svaly?

Ano, známe je všichni, to jsou ty aplikace, které po uplynutí zkušební verze nekompromisně mažeme. Respektive nejprve na ně zapomeneme, zaplatíte nehorázné předplatné a pak je smažeme.

Nechme tyto nástroje tentokrát stranou a pojďme se podívat na trochu jiné aplikace, které vám mohou opravdu pomoci. Zaměříme se na prevenci, léky, psychické problémy i záchranku.

Preventivka

Aplikace Preventivka slouží (překvapivě) jako průvodce zdravotní prevencí a ukáže vám, jak pečovat o své zdraví. Aplikace si také pamatuje (a připomíná) naplánované prohlídky u lékařů nebo obsahuje detailní návody na samovyšetření prsou, varlat nebo kůže.

Preventivka je dílem neziskovky Loono a pokud chcete předcházet nejčastějším nemocem, dbejte na prevenci a používejte Preventivku. V Digiskills jsme hrdí na to, že s Loonem úzce spolupracujeme.

Preventivka pro Android

Preventivka pro iOS

PillBox

Léky na předpis nebo doplňky stravy, s PillBox nikdy nezapomenete na svou pilulku! Tato přehledná aplikace pomáhá spravovat a sledovat vaše medikamenty – připomene, kdy je čas si vzít dávku, a poskytne vám informace o každém léku včetně jeho účinků a kontraindikací.

Díky inteligentnímu rozhraní můžete snadno přidávat a upravovat léky, a to vše založené na důkladném lékařském výzkumu. Nenáročná, přehledná a opravdu užitečná aplikace, protože zapomenout na důležité léky, nebo si naopak vzít vyšší dávku, je velice nebezpečné

PillBox: připomenutí léků pro Android

PillBox: Moje pilulka pro iOS

Nepanikař

Záchvaty paniky, deprese, úzkosti, poruchy příjmu potravy, sebevražedné myšlenky nebo sebepoškozování – to jsou vážně problémy, které se týkají stále většího počtu lidí. Nepanikař je podpůrnou aplikací pro případy, kdy není dostupný psycholog či psychiatr.

Zcela zdarma poskytuje první rychlou psychologickou pomoc, rozptýlení a cvičení, které uživatelé potřebují v krizové situaci. V aplikaci najdete i kontakty, kam se můžete obrátit pro další postup. Nepodceňujte své psychické zdraví a nebagatelizujte své problémy – pomoc existuje.

Nepanikař pro Android

Nepanikař pro iOS

Záchranka

Můžete se dostat do situace, kdy vy, vaši blízcí nebo zkrátka kdokoliv bude v ohrožení života a bude nutné zavolat pomoc. Propracovaná aplikace Záchranka má nouzové tlačítko, jež odešle záchranným složkám vaši přesnou polohu a zahájí komunikaci. 

Aplikace obsahuje i výukové materiály a řadu dalších funkcí a propojení, které vám v nouzi pomohou. Rozhodně užitečná aplikace, kterou se vyplatí znát a mít ve výbavě, může vám (nebo komukoliv) totiž doslova zachránit život.

Záchranka pro Android

Záchranka pro iOS

← Na předchozí stranu

Sponzor vs. digitální ambasador: Chyťte je všechny!
Buzzwords

Sponzor vs. digitální ambasador: Chyťte je všechny!

Role digitálních ambasadorů a sponzorů se stává klíčovou pro kultivaci kultury vzdělávání a…

Číst více
11. dubna 3 min čtení
Od teorie k akci: Jak efektivně využívat AI
Inovace

Od teorie k akci: Jak efektivně využívat AI

Už jste slyšeli tolik vzletných frází o AI, že vám jde hlava kolem? Chcete využívat AI, ale nevíte,…

Číst více
2. března 2 min čtení
Microsoft 365 Copilot naprosto mění kancelářskou práci
Inovace

Microsoft 365 Copilot naprosto mění kancelářskou práci

Umělá inteligence se prosazuje ve velkém a jedním z lídrů v této oblasti je společnost Microsoft,…

Číst více
22. března 2 min čtení