← Na předchozí stranu

Novinky v Microsoft 365 aneb čekání na Copilota

12. října4 min čtení

Microsoft vsadil na umělou inteligenci, která začíná čím dál intenzivněji prostupovat produktovým portfoliem společnosti. Znamená to, že interakce s aplikacemi a technologiemi obecně budou jednodušší a bude se nám pracovat lépe a pohodlněji.

Microsoft chce být v čele a určovat směr, nemalé ambice zatím naplňuje a některé novinky, v čele s Copilotem, vypadají skvěle.

Microsoft Loop

Rozsáhlý ekosystém nástrojů Microsoft 365 se neustále vyvíjí a rozrůstá. Jedním z nejdůležitějších nástrojů, který se prolíná napříč aplikacemi, je Microsoft Loop, o kterém se více dozvíte zde. A k dispozici je i administrátorské rozhraní, které umožňuje přehledně Loop nastavovat, což ocení zejména správci IT.

Sdílené kanály

Vedle soukromých a standardních kanálů v aplikaci Teams přibývají i sdílené kanály. Co to znamená? Spolupráce mezi jednotlivými odděleními i mezi firmami se zjednoduší.

Sdílené kanály usnadňují komunikaci s externími partnery (za předpokladu, že je nastavena tzv. B2B spolupráce na administrátorské úrovni).

Teams Premium

Teams Premium ocení zejména ti, kteří organizují webináře a akce s velkým množstvím účastníků. S Premium obstaráte posílání pozvánek či SMS před konáním akcí, můžete personalizovat meetingy, analyzovat je, nebo máte k dispozici virtuální green room.

Také do této populární platformy intenzivně proniká umělá inteligence, která obstará například souhrny schůzek, zanalyzuje videozáznam nebo dodá překlady titulků meetingu v reálném čase. Cena startuje na 7 dolarech měsíčně na uživatele.

„Nové“ Teams

Nová verze se vyvíjí už více než dva roky, jde o kompletně přepracované jádro (běží na technologiích Electron a Webview2), které méně zatěžuje systém, což nám umožňuje pracovat s aplikací daleko rychleji. Jednou z nejdůležitějších novinek je také podpora více pracovních účtů, se kterou lze konečně snadno přepínat mezi různými účty. V současné době jsou nové Teams v preview verzi.

Microsoft Visio online

U všech plánů Microsoft 365 je k dispozici online verze nástroje Visio, kterou si můžete přidat například do Teams. Je ideální pro tvorbu jednoduchých vizualizací, diagramů, jde o intuitivní nástroj, který si rychle osvojíte a výsledky nevypadají vůbec špatně!

Viva Engage

Microsoft už nějakou dobu mění sociální síť Yammer na Viva Engage. Cílem je využívat Vivu Engage jako součást aplikace Teams, což potvrzuje snahy Microsoftu vytvořit z Teams komplexní prostředí pro vzájemnou spolupráci. Značka Yammer má definitivně skončit na začátku roku 2024.

OneDrive Teams

Součástí přerodu služby OneDrive je nový přístup k práci se soubory v týmech. Soubory v týmech se transformují na aplikaci OneDrive Teams, která poskytne přístup ke všem souborům ve službě SharePoint a OneDrive ze služby Teams.

Využívá všechny nedávné aktualizace a přináší lepší výkon, nové zobrazení a vylepšení funkcí.

Barevné složky

Na OneDrivu a SharePointu lze nově také barevně odlišovat složky, což je užitečná věc, zvláště pokud sdílíte větší množství dat. Nenápadná, ale skvělá funkce pro rychlou orientaci, po které uživatelé volali už dlouho.

Microsoft Edge For Business

Microsoft Edge for Business je specializované prostředí Microsoft Edge vytvořené pro práci, které umožňuje správcům v organizacích poskytnout uživatelům bezpečný pracovní prohlížeč na spravovaných i nespravovaných zařízeních.

Má stejnou bohatou sadu podnikových ovládacích prvků, zabezpečení a funkcí produktivity jako Microsoft Edge (od verze 116).

Microsoft 365 Copilot

Microsoft 365 Copilot začne lítat 1. listopadu a my vám připravíme samostatný webinář. Takže ve stručnosti – očekávaný Copilot v Microsoft 365 vyjde na 30 dolarů na uživatele měsíčně, bude to úplná bomba a aby toho nebylo málo, Microsoft ještě přidává svým závazkem zodpovědné AI ke svým službám zajímavé záruky (pokud by vyvstaly z používání AI od Microsoftu nějaké spory, softwarový gigant přispěchá na pomoc).

A to už je nějaký závazek!

Webináře? Budou!

Tento přehled novinek není ani zdaleka vyčerpávající, ale jasně ukazuje, že díky AI se interakce s technologiemi začíná výrazně proměňovat a my jsme nadšení, že jsme u toho a rádi vám budeme nápomocni i na vaší cestě k ovládnutí AI-powered aplikací a systémů.

Chystáme další webináře, akademie, kurzy a akce, kde vás se vším seznámíme. Srozumitelně a jasně.

 

← Na předchozí stranu

7 tipů, jak využít váš kalendář naplno
Produktivita

7 tipů, jak využít váš kalendář naplno

Prázdniny skončily, děti usedly do školní lavic a my se z dovolených pomalu vracíme do pracovního…

Číst více
13. září 3 min čtení
4denní pracovní týden: pomůže vám AI s jeho zavedením?
Webináře

4denní pracovní týden: pomůže vám AI s jeho zavedením?

Zdá se vám 4denní pracovní týden jako vzdálená budoucnost? Omyl! Existují firmy, a dokonce i státy,…

Číst více
20. října 4 min čtení
DigiComp 2.0: Jaké jsou vaše digitální kompetence?
Produktivita

DigiComp 2.0: Jaké jsou vaše digitální kompetence?

Jedním z nejlepších přístupů k digitálním kompetencím je Evropský rámec digitálních…

Číst více
17. března 1 min čtení